Gondolták volna, hogy van olyan lángosos, akinek nem a nyár, a strand a nagy üzlet. A Dunakeszi Fő út 63-as szám alatt télen még jobban megy az üzlet, hiszen különleges lángosokra specializálták magukat. Harmati Elek és felesége alig két éve nyitotta meg üzletét. Előtte az élet sok más területén dolgoztak, és ki szerették volna próbálni magukat valami másban. Főzni mindketten szerettek, így először lacikonyhát nyitottak, ahol csupán pár lángost árulak. Aztán jött egy hirtelen ötlet.IMG_0007

Közel 80 féle lángost árultok. Hogy alakult ki, hogy ez legyen a specialitásotok?

A lacikonyhához megsütöttük a kolbászt, a csirkemellet, szalonnát, ilyesmiket. Ekkor csak négy féle lángosunk volt. És arra gondoltam, hogy miért ne rakhatnám rá ezeket a lángosra vagy miért ne tölthetném bele a lángosba? Úgy vettük észre, hogy népszerűvé tehető dologgal kísérletezünk, ami ráadásul

országosan is nagy újítás.

Többen is elkezdték kérni a prémium lángosokat és töltött lángosokat, úgyhogy ez lett az üzletünk fő profilja.IMG_0022

Ezt az ételt az emberek a nyári avagy strandélményekhez kötik, tehát azt gondolhatjuk, hogy a téli hónapokban veszteséges üzlet ez. Valóban így van?

Pont fordítva van. Mi nem strandon vagyunk lángososok. Ott a vevő megeszi a lángost, ami jó forró és utána csobban egyet a hideg vízben. Nálunk nyáron csökken egy kicsit a forgalom a meleg miatt, viszont télen a forró tea mellé igazán sokan kívánják a forró lángost.

És szerinted milyen jövő állhat egy ilyen speciális üzlet előtt?

Bővülni szeretnénk, tervezzük, hogy több üzletet nyitunk. Külföldről is vannak érdeklődők, szóval itt az ide, hogy átgondoljuk, merre tovább.IMG_0016

A Vénusz Lángos Voks verseny szavazólistájának első helyen vagytok jelenleg. Mi motivált abban, hogy induljatok a versenyen?

530 résztvevő van jelenleg, ezek közül a nézők választják ki a legjobbat. Az első helyezett kirakhatja majd az üzletére, hogy az év lángosozója. Valószínűleg azzal érdemeltük ki a bizalmat, hogy a mi lángosunk a legnagyobb az országban és nem olajos, ez egyébként egy egyszerű sütési technika. Nagyon sok feltétet teszünk rá, mert nem a gyors haszon a lényeg, hanem az, hogy visszajöjjön a vevő és a jó hírünket vigye. Itt egyébként nap mint nap dicséretet kapunk a vevőktől és ez rendkívül motiváló.IMG_0008

Szavazzon Ön is, legyen Dunakeszié az év lángosa! Ide kattintva tud szavazni! Aztán persze ballagjon el Harmatiékhoz és kóstolja meg, hogy mire és kire szavazott. Megéri.

Előző cikk„Jövőre is jövök!” – Pingpong Ligák Kupája Dunakeszin
Következő cikkA rendőrök megmondták, mennyibe kerül a tiltott fürdés