Húsvét után eltűnik az Auchan hazai áruházaiból a zöldség-gyümölcs, illetve a pékáru leméréséhez és hazaszállításához használt műanyag zacskó, az úgynevezett rollbag: április 19-től a vásárlók a már eddig is kínált környezetbarát csomagolóeszközökben vihetik haza az árut.

Az áruházlánc közleménye szerint a zöldséggyümölcs- és pékárupultoknál gurigáról letéphető műanyag zacskókat általában egyszer használja mindenki, addig, amíg leméri és hazaviszi benne a termékeket. Aztán azonnal a kukába kerülnek, és pár óra szolgálat után 200 évig bomlanak le hihetetlen mértékű műanyagszennyezést okozva ezzel a természetben.

Legújabb lépéseként pedig teljesen kivonják az egyszer használatos műanyag zacskókat az üzletekből.

A műanyag rollbagek helyett a zöldség- és gyümölcsosztályon többször használatos, egyszerre 6 termék tárolására is alkalmas táskákat, mosható, háromdarabos retasakokat, illetve 100 százalékban lebomló, komposztálható, biológiai alapanyagokból készült környezetbarát zacskókat kínálnak. A pékáruk mosható, többször használatos biopamut és 100 százalékban papírból készült tasakokban vihetők haza – közölték.

Előző cikkElgázolt a vonat egy embert a dunakeszi vonalon, ezért volt a járatkimaradás
Következő cikkA nagy esők előtt még gyújtogatott egyet Dunakeszin