Bogyó Tamás, a Nexon Dunakeszi Teniszklub elnöke és vezetőedzője júliusban 350 nemzetközi edzőnek tart oktatást Wimbledonban.

Igen, Wimbledonba, a tenisz „fővárosába” hívták a helyi teniszklub elnökét, hogy az Angol Tenisz Szövetség, az LTA és a Proffesional Tennis Registry felkérésére a wimbledoni teniszbajnokság alatt előadást tartson a 12 éves gyerekek technikai és taktikai felkészültségéről.

A fantasztikus szakmai siker nem egyik napról a másikra kezdődött. Bogyó Tamás édesapjával évtizedek óta dolgozott azon, hogy a Nexon Dunakeszi Teniszklub, és személy szerint ő is, mára ilyen rangos hírnévvel rendelkezzen.

Mike Barrel az egyik legnevesebb angliai edző – aki megálmodta és megalapította a 10 év alatti korosztályra vonatkozó oktatási rendszert az LTA-nél – vezette őt be a nemzetközi előadások világába. 2016 óta pedig aktív részese ennek az elit szakmai körnek. Egyetlen magyarként rendszeresen, éves szinten 10-15 előadást tart Amerikában, Angliában és Európa több nagy országában.

Édesapja halála után édesanyjával viszi tovább a teniszklubot már elnökként is, nem csak vezetőedzőként. Ez sokkal több kötöttséggel jár, ezért hosszabb kint tartózkodást igénylő nemzetközi előadásoknak már nem tud eleget tenni. Szakmai hírneve viszont idevonzza a külföldi sportolókat. Jelenleg Amerikából, Lengyelországból, Romániából edzenek nála fiatal tehetségek.

Mit érez az ember, amikor ilyen helyeken tarthat előadást? Ez a pálya egyik csúcsa, nem?

Először is mindenképpen büszkeséggel tölt el, másod sorban pedig motivációt jelent ahhoz, hogy az ember újra és újra tanuljon. Hiszen az előadások végeztével, természetesen meghallgatom a társelőadókat is szakmai fejlődésem céljából. A helyszín tekintetében mindenképpen nevezhetjük egy rendkívül elit helynek Wimbledont. Számomra mégis a legfontosabb, hogy találkozhatok rengeteg jó szakemberrel, információt és tapasztalatot gyűjthetek, melyeket lehetőség szerint a saját klubomban azonnal alkalmazhatok vagy beépíthetek a szakmai programba.

Saját klubjával kapcsolatban mire a legbüszkébb?

A legbüszkébb talán arra vagyok, amilyen stábbal dolgozhatok együtt. Valójában családtagként tekinthetek minden edzőmre, kollégámra. Hiszem, hogy ez a siker egyik kulcsa és mindemellett természetesen mindazon gyerkőcökre, családokra, akik a sok elérhető sport közül a teniszt választják és ehhez a mi klubunkat.

Milyen jövő vár önre és a klubra?

Remélhetőleg minél több teniszező palántának egyengethetjük hosszútávon a sportkarrierjét. Az amatőr teniszéletünk újabb és újabb játékosokkal való bővülésére számítok. Az infrastruktúra tekintetében is fejlődhetünk hamarosan, újabb fedett pályákkal bővül a klub. Így minden adott ahhoz, hogy a Dunakeszi Teniszklub továbbra is fent legyen a hazai és a nemzetközi tenisz térképen.

Előző cikkMinden, amit tudni kell a Veteránjármű- és Repülőnapról
Következő cikkIsztambuli testvériskolája lehet Dunakeszinek