Negyedszer gyűlnek össze a West Highland White Terrierek rajongói és tulajdonosai Dunakeszin, hogy egy szép délutánt töltsenek el kedvenceikkel, illetve, hogy támogassák a szerencsétlenül járt vagy elhagyott állatokat.

IMGL3490

A Magyar Westie Fajtamentő Egyesület (Westie Rescue Hungary – WRH) szervezésében szeptember 12-én, a Dunakeszin található Kutyavarázs Kutyaiskola területét lepi majd el a kis fehér kutyák hada, természetesen gazdáikkal karöltve. Az esemény a WRH negyedik születésnapját ünnepli, az érdeklődés pedig évről évre csak nő. A kezdetekben körülbelül százan jelentek meg, tavaly pedig már négyszeresére emelkedett a résztvevők száma.

Egy korábbi találkozó csoportképe
Egy korábbi találkozó csoportképe

A Westie egy igen népszerű kutyafajta, amely egyfelől igazán kényelmesen tartható lakásban és könnyen tanítható, ám – ahogyan az a terriereknél megszokott – igazi egyéniséggel rendelkezik, makacssága, önfejűsége is csak hozzáad érdekes személyiségéhez.

Hatvani Viktória, a WRH elnöke elmondta, hogy a rendezvény teljes bevételét arra használja fel az egyesület, hogy további kutyáknak nyújtson segítséget, illetve a már mentett állatok gondozását finanszírozza.

Az esemény Facebook-oldalát itt találja, ha pedig kedve szottyant részt venni és támogatni az elesett állatokat, akkor a WRH szívesen látja szeptember 12-én, a Kutyavarázs Kutyaiskolában.

programok

Előző cikkHamarosan itt az V. Dunakeszi Feszt
Következő cikkMegvan a kövérség oka – jöhet a gyógyszer, amivel bármennyit ehetünk?