Fóton szombaton rátámadtak az ügyeletes orvosra. Egy pár volt az, aki a nő vérnyomását szerette volna beállíttatni, de elutasító választ kaptak. A doki civilben testépítő. Az elégedetlen férj az inzultus végén koponyasérüléssel került kórházba.

A Bors cikke szerint az orvost még pénteken hívták fel, hogy másnap állítsa be a nő vérnyomását. Szombaton már ügyelet volt, így a kérést Dr. Lestár Ferenc elutasította, mondván, ügyeleten ilyet nem csinálnak. Mindenesetre a házaspár megjelent nála. A nő először gyalázta a rendszert, ordibált, amiért nem kapott segítséget, majd nekilökte a szekrénynek a doktort – mondta el a bulvárlapnak Dr. Lestár Ferenc. A támadásra válaszul a doki is ellökte magától az asszonyt, mire a férj elkezdte a fejét ütni, a feleség hátulról rugdosta.

Az orvos kiszaladt a nyílt térbe, hogy legyenek szemtanúk, becsukta az épület ajtaját, amit támadói berúgtak, majd követték, ott is folytatódott a dulakodás.

A rendőrséget egy beteg értesítette, aki ügyeleti telefonján hívta az orvost, így hallotta a szidalmakat. A házaspár is hívta a segélyhívót, mentőt is kértek a helyszínre. A férj koponyasérülést szenvedett, kórházba vitték.

Az emberek mindennek utánanéznek az interneten – ami egyébként nem baj -, és néhány betegben kialakul egy hamis kép az adott betegségről, majd rohannak az ügyeletre – ezt tavaly februárban nyilatkozta Dr. Lestár Ferenc egy helyi lapban. Azt is hozzátette a Fóti Hírnökben, hogy “nem tiszteleik már az orvosokat úgy, ahogyan kellene – tette hozzá –, bár ugyanez elmondható a tanárokról és más foglalkozásokról is. Szerinte a jelenségen rontanak a reklámok is, amelyek sok esetben azt sugallják, hogy ha a beteg bevesz az adott készítményből egy szemet, akkor már meg is gyógyult.

Egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő az, aki közfeladatot ellátó személyt bántalmaz – legalábbis így szól a jogszabály. A törvény indoklása szerint: A hivatalos személy elleni erőszak bűntette közvetlenül a jogszerű eljárást teljesítő hivatalos személyt sérti, azonban ezen keresztül az államapparátus működését zavarja meg.

Előző cikkHa nőtt a fizetése legalább 14 százalékkal, akkor ez meg sem kottyant
Következő cikkMegjött a dunakeszi rendőrség válasza a fóti orvosverés ügyében