Augusztus 10. és 13. között Dunakeszin rendezik az U15-ös korfball-Európa-bajnokságot. A város vállalta, hogy jó házigazdája lesz a versenynek, amelyen 5 ország 10 csapata méri össze tudását.

A szentendrei csapat. Veres Juca jobbról a 2., Horváth Kitti balról a 4.
A szentendrei csapat. Veres Juca jobbról a 2., Horváth Kitti balról a 4.

Ez az első alkalom, hogy 15 éves vagy annál fiatalabb korfballosok is összemérhetik tudásukat, hiszen korábban csak U17-es és U19-es csapatoknak rendeztek Európa-bajnokságot.

Az esemény azért is fontos, mert a korfball pályázik az olimpiai részvételre, és vegyes labdajátékként jó esélye van arra, hogy bekerüljön az olimpiai játékok programjára, akár már a 2028-ban is. Azaz lehetséges, hogy az augusztusban versenyző U15-ös csapatok képében a korfball olimpiai generációja mutatkozik be városunkban.

A Magyar Korfball Szövetség, a Dunakeszitől kapott komoly segítséget meghálálva minden dunakeszin élőnek ingyenes belépést biztosít az eseményre.

Az Eb mérkőzéseire a Radnóti Miklós Gimnáziumban kerül sor, részletekért keresse az IKF U15 European Korfball Championship hivatalos Facebook-oldalát!

[youtube height=”HEIGHT” width=”WIDTH”]https://www.youtube.com/watch?v=N46th9N5pf0[/youtube]

Dunakeszi egéybként már most is a korfball hazai fellegvára. A Szentendrén “idegenlégiósként” játszó Veres Juca lett az év korfballosa.

Mi is az a korfball?

A korfball a világ egyetlen, idén 100 éves, valóban vegyes (két fiú és két lány alkot egy csapatot) labdajátéka. Látványos, különleges, újdonságként ható sportág, ugyanakkor, rekreációs sportként a családok ideális sportja, hiszen nők és férfiak, fiatalok és idősek is űzhetik együtt.

Dunakeszi Magyarország egyetlen olyan települése, ahol a korfball a testnevelés órák kötelező eleme. Minden 2. osztályos dunakeszi tanuló találkozik vele, heti egy alkalommal.

A Dunakeszi Kinizsi korfball-szakosztály évről-évre egyre bővülő létszámmal, egyre szebb eredményeket elérve várja a korfballozni vágyókat korra, nemre való tekintet nélkül.