A holland Király Nap apropóján rendeztek korfball-bemutatót Dunakeszi főterén. A dzsembori jellegű találkozó csúcspontja a magyar U21-es válogatott edzőmeccse volt a holland WSS Korfball Klub gárdájával. Ezt a meccset azonban már szabályos pályán, teremben tartották.

U21-es korfball-világbajnokságot rendeznek júliusban Magyarországon. A sportágat népszerűsítendő a sportág nagyhatalmának számító Hollandia egy reprezentánsa, a WSS Korfball Klub csapata játszott edzőmeccset a magyar fiatalokkal.

A helyszín Dunakeszi főtere volt. A Post a házigazda Nagy Bandort kérte egy rövid értékelésre.

Fantasztikus hangulatban telt a Király Nap Dunakeszin. Öröm volt nézni a 150, a sportág iránt érdeklődő gyereket a főtéren. A holland WSS edzői pedig nagyon elégedettek voltak a gyerekek korfball-tudasaval es fegyelmezettségével a közös edzésen. A nagyok edzőmeccse pedig nagyon hasznos volt, rávilágított az U21-es válogatottunk gyengéire. Ez pedig jó alapot ad a hátralévő hónapokra a szakmai stáb számára.

A Post egyébként úgy tudja, hogy a válogatott bő keretének jelenleg három dunakeszi játékos is a tagja, de csak később dől el, hogy helyet kapnak e majd a júliusi világbajnokságon szereplő magyar válogattban.

 

Előző cikkDióssi: Tuzson Bence egy értékrend bajnoka lett
Következő cikkMegtudtuk a hosszú, boldog élet titkát