Számomra felfoghatatlan, hogy mi zajlik a jelenlegi világunkban. Hogy az emberek mennyire nem törődnek a környezetükkel, hogy minimális változtatásokra sem képesek pusztán a kényelem miatt – írja Mikl Tamás Facebook-oldalán és egyben szemétszedést hirdet vasárnapra a Duna-partra.

Mikl Tamás, aki nem mellesleg a Radnóti gimi 12-es diákja, arra kéri azokat a dunakeszieket, akik szerint eljött “az ideje, hogy ténylegesen tenni kell, és fel kell szólalni a Földünk miatt”, hogy vasárnap reggel menjenek szemetet szedni a Duna-partra.

Terve szerint ismerősökkel, barátokkal, vagy akár egy önkéntes kis csapattal elsétálsz a Duna-partra, visztek magatokkal szemeteszsákokat, összeszeditek a szemetet, és a végén szétválogatjátok őket.

Aki úgy gondolja, vele tart ebben, azzal augusztus 11-én 8:00-kor találkozik a Dunakeszi Révnél.

Mivel az egy spontán kezdeményezés, azért azt kéri, hogy mindenki hozzon magával szemeteszsákot és kesztyűt a szétválogatáshoz. A Post megkérdezte, hogy mi lesz a szemét sorsa, hiszen spontán, civil szerveződésről van szó. Azt írta nekünk: sikerült egyeztetni egy társasággal és ha egy helyre hordják a szemeteszsákokat, akkor azt hétfőn elszállítják. Magyarán ezzel sem lesz gond utána.

Azt is írja: ha valaki úgy gondolja, ő nem tud részt venni az akcióban, de támogatna minket, akkor szívesen fogadnak el bármilyen bármilyen jellegű támogatást, legyen szó szemeteszsákról vagy szerényebb anyagi felajánlásról, de örülnek egy megosztásnak is.