Fejberúgással és agyonveréssel fenyegette meg albérletének bérbeadóját egy újságcikk szerint a Jobbik dunakeszi elnöke. Varga Zoltán Péter jogvitát említ és feljelentéssel fenyegeti a sajtót. A Pesti Srácok cikke szerint egy másfél évvel ezelőtti történetről van szó, amelynek létezését az ellenzéki politikus is elismeri.

Varga Zoltán Péter, a Jobbik helyi elnöke

Egy ház bérbeadása körüli elszámolási vitáról ír a Pesti Srácok, amelyben érintett Varga Zoltán Péter. Egy hangfelvétel szerint a Jobbik dunakeszi elnöke arcon rúgással és agyonveréssel fenyeget meg egy asszonyt. Legalábbis erről beszél a felvételen az érintett nő. A konfliktus az asszony birtokában álló és Varga Zoltán Péterék által bérelt ingatlan körül zajlik. A jobbikos politikus akkor került méltatlan helyzetbe, amikor a ház tulajdonosa felmondta a szerződést. Rugdosódás, autóajtó-feltépés és minősíthetetlen hangnem tarkítja a kínos történetet.

Varga Zoltán Péter Facebook-oldalán reagált a cikkre. Csúsztatást és hazugságot emleget, de a konfliktus tényét nem cáfolja. Azt írja, hogy a jogvitát “azóta sem tudtuk lezárni, mivel nevezett ez elől külföldre menekült”. A posztja végén feljelentéssel fenyegeti a sajtót.

A Post kereste Gerner Pétert, a Jobbik dominálta ellenzék polgármesterjelöltjét. A többi között arra is kíváncsiak lettünk volna, hogy felszólítja-e Varga Zoltán Pétert, lépjen vissza jelöltségétől. Írásban kaptunk választ, amelyet szó szerint közlünk, mert csak így járult hozzá Gerner Péter. “Meghallgattam a hangfelvételt, amit egy lejáratási célból készült anyagnak ítélek. A felvételre már reagált Varga Zoltán Péter a Facebook-oldalán, amihez én továbbiakat nem kívánok hozzáfűzni. Amennyiben politikai vetülete lesz a jogvitának, mert Dióssi Csaba elmagyarázza, hogy van-e köze a lejárató akcióhoz, akkor érdemben fogok reagálni”.

A kormánypártok részéről Bocsák Istvánné, családügyi tanácsnok nyilatkozott a Postnak. Megdöbbentette amiket a felvételen hallott. Szerinte Dunakeszin az elmúlt évtizedekben nem fordult elő olyan, hogy egy, elvben a városért dolgozó politikus így inzultáljon egy idősebb asszonyt. Ez nem méltó senkihez, különösen olyanhoz, aki elvben a közösségért kellene dolgozzon. Közbevetettük, hogy Varga Zoltán szerint csúsztatások vannak az ügyben. A leköszönő képviselő biztos abban, hogy erről szó sincs,
ilyet nem talál ki valaki, őszinte félelmet éreztem asszonytársam hangjában
– fogalmazott Bocsák Istvánné.
 
Szintén kerestük Cseresznyés Csillát, aki a Momentum színeiben, de mint ellenzéki jelölt indul a választáson. Egyelőre nem vette fel a telefonját. Tőle arra vagyunk kíváncsiak, hogy női politikusként felvállalható-e számára, hogy a pártja ilyen szövetségest talált Dunakeszin.