A VSD Úszó- és Vízilabda szakosztály február 16-án első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal rendez úszóversenyt Dunakeszin a Gérecz Attila Tanuszodában. A 2002-2013 között született korosztály tagjainak jelentkezését várják.

Az úszóversenyre február 10-ig várják a lelkes amatőr – versenyengedéllyel nem rendelkező – úszók jelentkezését, akik szeretnék próbára tenni magukat és megmérettetni tudásokat gyors, mell, hát vagy éppen pillangó úszásnemben. Ezeken felül lehetőség van családi váltóra is jelentkezni, amely versenyszám lehetővé teszi, hogy a gyerekek együtt ússzanak a felnőttekkel, szüleikkel vagy testvérükkel.

A verseny alkalmával az első 6 helyezettet díjazzuk, ugyanakkor emléklapot kap minden résztvevő gyermek, hiszen az a célunk, hogy a rajthoz állók pozitív élményekkel távozzanak

– meséli Németh Rudolf szakosztályvezető.

A nevezési díj 1000 Ft. Ez magában foglalja annak a lehetőségét is, hogy a versenyre benevezett gyermek, amennyiben úgy dönt, akár 4 versenyszámban is indulhat. A nézők számára a támogatói jegy 500 Ft-ba fog kerülni, amivel a rendezvényt támogatják.

A verseny február 16-án 9 órakor kezdődik, várhatóan délután 1 óráig fog tartani. A szervezők 200-300 résztvevőre számítanak, beleértve a versenyzőket és az őket kísérő szülőket, éppen ezért arra a napra, egy az uszoda előtt felállított sátorral és büfével is készülnek. A versenyről részletes információ a szakosztály honlapján elérhető ITT, ahogyan a nevezési űrlap is.

A szakosztály gyermekek részére versenyúszó, illetve szinkronúszó tanfolyamat indít február elején. Sőt, a vízilabda iránt érdeklődőket is szívesen látják.

Olyan gyermekek jelentkezését várják, akik sportszerűen, versenyszerűen szeretnének úszni a város képviseletében.

Már 7 éves kortól várják a fiúk és lányok jelentkezését, felső korhatár nélkül. A szakosztály utánpótlás bázisnak tekinti magát, éppen ezért a tehetséges gyermekeket segítik a jövőben is, hogy szakszerű keretek között versenyezhessenek.

Naprakész információt, a szakosztály folyamatosan frissülő Facebook-oldalán találnak az érdeklődők.

A VSD Úszó- és Vízilabda szakosztály önellátóan működik, ezért minden támogatást szívesen vesznek. Várják támogatók és szponzorok jelentkezését a dunakeszi@varosise.hu-n.