Két évvel ezelőttig közismert televíziós volt. Akkor kissé furán, mással is megtörtént az ilyen, távozott az egyik vezető kereskedelmi csatornától, hogy egészen más irányba terelje életét. Azóta a jógának él és hétfő óta saját stúdiója van Dunakeszin.

fotó: Reisinger Rita

Nem titkok, mi ismerjük egymást a televízióból még 10 évvel ezelőttről. Most azonban a jóga meglepett. Pótcselekvés vagy szükséges váltás?

14 éve, még bőven televíziós pályafutásom alatt kezdtem el jógázni. Saját örömömre, meg akartam erről az oldalról is ismerni magamat. Egyszerűen tudni akartam, hogy miért jó fejen állni.

Miért jó?

Ezt komolyan kérded?

30 éve tudtam utoljára, persze!

Mert más perspektívából látja az ember ilyenkor a világot. Fizikailag és szellemileg is hatsz a lelkedre. De, hogy ne beszéljek rébuszokban a fejenállás serkenti a vérkeringést. A duzzadt lábszárakban lévő pangó vér új helyre áramlik. Az agyba is friss vér kerül ezzel is segítve a működését.

Nem inkább elszédülök?

Nem kell órákig így lenni, de például a szívet is tehermentesíti, hiszen másképp kell pumpáljon, ami bizonyítottan hasznos.

fotó: Reisinger Rita

Jó, de ezt lehetett volna otthon is csinálni, miért beszélgetünk most egy saját stúdióról?

Amikor 5 éve elvégeztem az oktatói tanfolyamot, tudod, hogy jobban értsem a jógát, akkor sétáltam Dunakeszi utcáin a kisfiammal, igen 38 évesen szültem, és megláttam egy jóga stúdiót. Gondoltam bemegyek, beiratkozom. A falakon voltak az általam megismert jóga iskola mestereinek fotói. A recepciós hölggyel elkezdtünk róluk beszélgetni, szó szót követett és máris heti egy órát én tarthattam.

Akkor még a média mellett?

Igen, egyfajta kikapcsolódásként.

Már bocsi, de 40 felett elkezdeni jógát oktatni, fel tudod tenni a lábad a nyakadba?

A mi irányzatunk nem arról szól, hogy különleges mutatványokat tudjunk megcsinálni. Ezért aztán, ha lenne kedved, te is eljöhetnél, a súlyfelesleged ellenére.

Hm, már a törökülés is nehezen menne.

Nem baj, kapsz széket és annak segítségével csinálod a gyakorlatokat, a lényeg, hogy mozogj és kezd el figyelni a testedre és a szellemedre. Ezek kerülnek majd harmóniába.

fotó: Reisinger Rita

Sokáig úsztam, manapság bicajozom és közben elmélkedtem a világ dolgairól, hasznosnak tűnik.

Ezt részben rosszul látod. A mozgás jó, de a jóga pont arra van, hogy kiürítsd az elmédet. Koncentrálnod kell a gyakorlatokra és nem stresszeled mással magad. Egy óra tökéletes nyugalom.

Akkor az okostelefont le kell adni az óra előtt?

Igen, vagy kikapcsolod, foglalkozás közben nem berreghet.

Most viszont mint vállalkozóval beszélgetek, hogy történt?

Két évvel ezelőtt hagytam abba, nem teljesen önszántamból a televíziózást és akkor fordultam teljesen a jóga felé. Aztán most májusban megszűnt az a terem ahol addig oktattam. Nem akartam, hogy a 40-50 fős törzsvendégkör szétszéledjen és belevágtam a saját stúdióba. Hasznosítom a médiás tapasztalatokat is. Közösségi média, reklámkampányok, hírlevelek, kommunikáció ezek is kellenek a sikeres üzlethez. Még egy flash mobot is szerveztem a Hősök terére.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/vivekajoga/videos/1359891127419887/?t=8″ width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Ennyi?

Az biztos, hogy csak nagyon magasról lehet, komolyat zuhanni. Ez történt velem két éve, még próbálkoztam a televíziózással, elindítottam néhány műsort, sőt most írok egy forgatókönyvet, de azt vettem észre, hogy már nem igazán érdekel. Kéznél volt a jóga. Hiszek abban, hogy az ember életében egyszer csak összefutnak a szálak, ez történt velem is.