Pénztárcákat tulajdonított el, majd egy autószerelő műhelyből próbált értékes alkatrészeket magával vinni egy férfi. Az utóbbi helyszínen a tulajdonos segítségével kapták el.

A férfi július 2-án egy parkoló autóból, amelyet nyitva felejtettek, elvitt egy pénztárcát, amelyben egyebek mellett a sértett személyes okmányai és bankkártyája volt. A bűncselekmény helyszínének közelében az igazolványok megkerültek, így csak 10000 forint kár keletkezett. Néhány órával később ismét hasonló módon vitt el egy pénztárcát. Abban 5000 forint volt. Később a készpénz kivételével az autós minden eltulajdonított ingósága megkerült.

Az illető később egy telephely udvarára is bement, hogy onnan gumikat lopjon, erről tegnap már beszámoltunk.

Munkahellyel és jövedelemmel a gyanúsított nem rendelkezik – írja a bíróság közleménye. Ebben indokolják, hogy miért tartóztatták le. Úgy fogalmaznak “szabadlábon hagyása esetén fennáll vele szemben a bűnismétlés veszélye. Emellett az ügyészi indítvány szerint a halmazatra tekintettel 1 évtől 7 év 6 hónapig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, amely miatt reális az esélye, hogy a bűntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne vagy elrejtőzne, ezért jelenléte csak a letartóztatásával biztosítható”.

A döntést az ügyész tudomásul vette, míg a gyanúsított és védője fellebbezett ellene, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

Előző cikkKészülhet a korlátozások utáni első nagy dunakeszi rendezvényre
Következő cikkVizet oszt a MÁV a rákospalotai állomáson is