Dunakeszi sportos város, a helyi önkormányzat pedig nem csupán a versenysportoknak, hanem a lakosság szabadidős tevékenységeinek is biztosítani igyekszik a megfelelő körülményeket. Most a kerékpárral közlekedőknek készül egy nagy volumenű fejlesztési terv.

bicikliut_2

Mostanáig Dunakeszin négy kerékpárutat jelöltek ki: az első a Duna-parton keresztül köti össze Gödöt a Fő út – Szent István úti körforgalommal; a második a Kápolna utcától fut a Muskátli utcáig; a harmadik a hídi körforgalomtól a Fóti úton keresztül a Dunakeszi – Fót határig tart; a negyedik pedig a Tábor utcát köti össze a Fóti úttal a Fazekas Mihály Általános Iskola és a Széchenyi István Általános Iskola érintésével.

Az önkormányzat célja, hogy partnerként segítse minden téren a lakosságot, megfontolva a lakosoktól érkező fejlesztési javaslatokat, ezért folytatja a kerékpáros közlekedés fejlesztését is. A cél, hogy nyugati mintára, biztonságos módon egyre több kijelölt útvonalat tudjanak használni a kerékpárosok, kicsik és nagyok egyaránt.

Bicikliut_Klapka utca4_fekvo

Jelenleg egy ötödik, a város határában húzódó kerülő kerékpárút tervezése van folyamatban. Az építkezés az önkormányzat reményei szerint teljes egészében pályázati forrásból valósul majd meg. Az említett út a Sólyom utcai aluljárót kötné össze a Repülőtéri út mellett állami beruházásból épülő új iskolával a következő útvonalon: Sólyom utca – Kosztolányi Dezső utca – Pipa utca – Széchenyi út – Zerkovitz Béla utca – Határ út – Repülőtéri út. Így létrehozva Dunakeszin a kerékpáros nagykörutat, a már meglévő kiskörút (Tábor utca – Fóti út) mellé.

Az ötödik kerékpárút célja, hogy a város központi részének forgalmától elkülönítve, egy újabb biztonságos útvonalat is tudjanak használni a biciklivel közlekedők – akár kikapcsolódásból, akár a környezetbarát közlekedés iránti szimpátiából. Mivel az út végállomása a Repülőtéri úton található, ezért a jövőben az épülő új iskola megközelítéséhez is plusz egy opciót biztosít.

Előző cikkNovember 13. | Ossian Koncert
Következő cikkNovember 26. | A Filharmónia Magyarország Ifjúsági bérletsorozata 2015/2016 – Bemutatkozik a Saxophon