Dunakeszi közterein évente 1000 fát ültet el az önkormányzat – mondta Tuzson Bence országgyűlési képviselő, aki a város két alpolgármesterével és főkertészével páfrányfenyőt ültetett el a Katonadombon, az EuroVelo 6 kerékpárút közelében.

400 fa érkezett eddig a faiskolából, naponta 10-20 darabot ültetnek el Dunakeszin – tájékoztatta az újságírókat Tóth Eszter a katonadombi jelképes faültetésnél. A főkertész megemlítette azt, amiről a Post már beszámolt, hogy két fasort ültetnek Alagligeten az új óvoda és bölcsőde közelében.

Malomárokban, a magas feszültségű vezetéknél folytatják a fasor ültetését, ide további 60 fa kerül. A Fő út mellett 80 darab hársfát telepítenek, 50-et várhatóan még ezen a héten.

Tóth Eszter beszélt a fák cseréjéről, külön említette a nyárfákat amelyek mára már elöregedtek, hiszen a lakótelep építésekor ültették el. Dunakeszi Alsón, a kivágott védőerdő helyére is tervezik egy új fasor telepítését. A tervezett duplagimnázium környékét is “előfásítják”.

Az évente elültetésre kerülő 1000 fa mellett az utak és a kerékpárút építésekor közel 18000 kisebb méretű fát ültettünk el az elmúlt időszakban – ezt már a térség országgyűlési képviselője jelentette be.

Előző cikkAhol untatnak, onnan menekülj! – a sztárlelkész Pál Feri Dunakeszin
Következő cikk591 ezer forintot gyűjtöttek kupakokkal össze a dunakesziek egy különleges alapítványnak