A Bárdos Lajos Általános Iskola udvarán Dióssi Csaba polgármester és Seltenreich József, Dunakeszi városának Sport és Ifjúsági Tanácsnoka átadta az új sportpályát, amely teljes egészében önkormányzati forrásokból újult fel. Az iskola diákolimpiai versengést szervezett hétfő délutánra, így a város iskoláinak tanulói együtt avatták fel a pályát.

Az új sportpálya lehetőséget biztosít a mindennapos sportolás kiemelt jelentőségű célkitűzéseinek megvalósulására, mondta Dióssi Csaba polgármester. A Bárdos Iskola udvarán megvalósuló pályát „prototípusnak” szánja az önkormányzat. Amennyiben beválik, a Radnóti Gimnáziumban, és a Kőrösi Iskolában is építenének hasonló pályát, ezen felül a és a Magyarság Sportpályán is ehhez hasonló módon újítanák fel a kisebb pályát.

Seltenreich József kiemelte, a most átadott sportpálya több sportág befogadására is alkalmas, ez változatos lehetőségeket biztosít a sportolni vágyó Bárdos Iskolásoknak és a környékbeli gyerekeknek.

„Több éve készül az iskola arra, hogy felújítsa az intézmény épületét és a hozzá tartozó sportudvart. Önkormányzati forrásokból végül megépült az új sportpályánk, amelynek létrejöttét a magas tanulói létszám is indokolta.”- mondta Horváthné Szentléleki Katalin, az iskola igazgatója, a Dunakeszi Postnak.

3

A Bárdos Iskolában nem csupán az emelt szintű ének és angol oktatáson vehetnek részt a diákok, hanem az iskola változatos sportéletébe is bekapcsolódhatnak. A tanulók korfball edzésekre járhatnak, úszásoktatáson vehetnek részt, ezen kívül judo is színesíti a heti öt testnevelésórát – tette hozzá Horváthné Szentléleki Katalin.

 

1

 

Előző cikkEgészségsarok – Pajzsmirigy alulműködés
Következő cikkDunakeszi Tavaszi Fesztivál záró koncert