Új vasúti megállók épülnek a külső körvasúton – közölte Vitézy Dávid a közösségi médiában. Ezek egy része akár a Dunakesziről bejárókat is érintheti.

Új vasúti megállóhelyet terveznek az Egyenes utcai lakótelepnél a Kerepesi útnál, ahol a jövőben közvetlen átszállási lehetőség nyílik majd a vonatokról a H8-as gödöllői és H9-es csömöri hévre, amely a tervek szerint az Örs vezér térnél össze lesz kötve az M2 metróval.

Így az Egyenes utcai lakótelep lakói gyors vasúti kapcsolatot kapnak az S76-os vonatokkal Újpalota, Angyalföld, Újpest és Óbuda, illetve a másik irányban első körben Kőbánya, később Ferencváros és Dél-Buda felé.

Új peron létesítésével Rákosszentmihály vasútállomás utasforgalom részére való megnyitása is a tervben van. Az új peron a Fogarasi úti felüljáró vonalába tervezendő, gyalogos aluljáró által megközelíthető, és kapcsolatot teremt a XIV. és XVI. kerületek között.

Újpalota megállónál a korábban megépült peronok meghosszabbításának, valamint a peronok közötti szintbeli kapcsolat biztonságos kialakításának tervezése a feladat, ezáltal akár csatolt FLIRT vagy KISS szerelvény is megállhat itt. A vasúti megállóhely a 7-es, 7E, 8E, 108E, 133E, illetve a 277-es autóbuszokra ad átszállási lehetőséget és közvetlenül elérhető az újpalotai lakótelep jelentős részéről gyalogosan vagy kerékpárral is.

Új vasúti megállóhely létesül az Erzsébet királyné útja-Kolozsvár utca vonalában, ahol át lehet majd szállni az 5, 124, 125-ös buszokra és a 62, 69-es villamosokra, munkanéven Pestújhely a megálló neve.

Előző cikkOrbán Viktort a jövő héten beoltják
Következő cikkŐrült száguldozókat fogtak meg Pest megyében, Dunakeszi környékén rendesek az autósok