Mentők is érkeztek Dunakeszin a Kossuth Lajos közbe. A tűzoltókat ugyanis gázszivárgáshoz riasztották, akik méréseket végeztek az ingatlanban és szén-monoxid jelenlétét mutatták ki a levegőben.

Két ember meghalt szén-monoxid-mérgezésben Dunakeszin. A Kossuth közben a tűzoltók két, a földön fekvő embert találtak egy társasházi lakásban, kihozták őket, de már nem lehetett rajtuk segíteni, a helyszínen életüket vesztették.

Egy 60 év körüli férfiről és nőről van szó

– tájékoztatta a Postot a katasztrófavédelem szóvivője. Mint kiderült, az ablakon keresztül látta valaki, hogy két ember fekszik a padlón és ekkor riasztotta a tűzoltókat.

A lakásban egy gázkonvektor működött, a tűzoltók szén-monoxid-koncentrációt mértek az ingatlanban. A szomszédos lakásba is átszivárgott a szén-monoxid, itt három felnőtt és egy gyermek könnyebben megsérült. Segítség nélkül menekültek ki a lakásból, őket a mentők elővigyázatosságból vizsgálták meg.

Mukics Dániel szóvivő ezzel kapcsolatban arról is beszélt a Postnak, hogy mindenképpen vegyünk CO-mérőt és azt fejmagasságban helyezzük el. Az idei adatok szerint

eddig 17 ember vesztette életét CO-mérgezésben,

169 embert kellett ellátni és 814 esetben riasztották ilyen ügyben a tűzoltókat. A katasztrófavédelem szakembere arról is beszélt, hogy azért is tartja fontosnak a mérőt beszerezni, mert a legmodernebb eszközök is meghibásodhatnak, és akkor jelez a készülék.

Ez is érdekelheti:

Cikkünket folyamatosan frissítjük, térjen vissza később!

Címlapfotó: Google maps.

Előző cikkEgy 27 éves fiatalember halt meg a Samsung-gyárban
Következő cikkNem túl régen költözött a lakásba a gázmérgezésben meghalt pár