Ma helyezték végső nyugalomra Wittner Máriát, 56-os szabadságharcost, Dunakeszi díszpolgárát. Wittner Máriát az Országgyűlés és a Fidesz-frakció saját halottjának tekinti, az önkormányzat díszsírhelyet biztosított a számára. Több százan vettek részt a búcsúztatón.

Wittner Mária, a Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztjével, Szent István-díjjal, az Emberi Méltóságért díjjal kitüntetett, Dunakeszi, Csepel és Józsefváros díszpolgára, volt országgyűlési képviselő életének 86. évében hunyt el szeptember 14-én.

A temetésen részt vett többek között Orbán Viktor miniszterelnök, Novák Katalin köztársasági elnök, Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Balog Zoltán református lelkész, országgyűlési képviselő, Varga Judit igazságügyi miniszter, Tuzson Bence országgyűlési képviselő, Dióssi Csaba polgármester és Dunakeszi számos képviselője.

Wittner Máriát Kozma Imre atya, a Máltai Szeretetszolgálat elnöke temette, aki az elhunyt fiának búcsúbeszédét is tolmácsolta.

Beszédet mondott Németh Szilárd és Nyíri Márton, dunakeszi város alpolgármestere, aki személyesen is jól ismerte Máriát.

Imát, az elhunyt kérésére, Balog Zoltán mondott érte.

Kaszás Géza vállalta a szertartás vezetését.

A város nevében Dióssi Csaba polgármester egy korábbi bejegyzésben olvasható gondolatokkal búcsúzott Wittner Máriától.

A család kérésére a végső búcsú szűk körben zajlott. A szertartás előtt mindenki egy-egy szál fehér rózsával köszönhetett el az elhunyttól.

A szertartást a Duna TV élőben közvetítette, így aki lemaradt róla, vagy szeretné visszanézni, ITT megteheti.

Kozma atya, Wittner Mária fia és családja kíséri végső nyughelyére Wittner Máriát

A szertartás az Il Silenzio trombitajátékkal ért véget.

Előző cikkA főtéren tartottak közös tüntetést a tankerület iskolái
Következő cikkPazar a kacatos kínálata