Több ezer növényt ültetnek el az egykori KRESZ-park területén. A munkák a napokban kezdődtek meg. Figyelni kell, hiszen a föld 40 éves tejeszacskókat is rejt.

Tóth Eszter fotója

Egy 40 évvel ezelőtti tejeszacskót is kifordított a a fákat ültető munkások ásója a Kőrösi iskola melletti parkrendezéskor. Legalábbis erről posztolt fotót Tóth Eszter. Dunakeszi főkertészének vezetésével elkezdődtek a növénytelepítési munkák a Barátság úti lakótelep szívében. Több ezer növényt ültetnek el a virágoktól kezdve a díszcserjéken át a facsemetékig.

Az egykori KRESZ-park helyszínét még nyár végén kezdték el átalakítani. Akkor, a választási kampánytól is fűtött kétkedők haragosan posztoltak és környezetkárosítást emlegettek. Mára kiderült, hogy megújították a teret és szabadidős sportparkot alakítanak ki. Oda kerül csak térkő, ahol az emberek maguk járták ki az ösvényeket. Ráadásul egy futókör is létesült.

A munkák még tartanak a kérdés már csak az, hogy a környéken élők mennyire vigyáznak majd a megújult parkra. A növényeket ugyanis védeni és gondozni is kell.