A napokban tetőzik a Duna Dunakeszinél. A régiónak szerencséje van, a Dunán jóval kisebb árhullám vonul végig, mint mondjuk a Rábán vagy a Sajón. Lementünk, megnéztük, mi a helyzet a dunakeszi strandon.

Augusztus elseje óta több mint két métert emelkedett a Duna vízszintje Budapestnél. Az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) mérései szerint a Lánchídnál lévő vízmérce augusztus 1-jén 12 órakor még csak 87 centiméteren állt, de kedden este 19 órakor már 347 centi volt ott a vízállás, vagyis egy hét alatt 260 centit emelkedett a folyó vízszintje a fővárosnál – írta az Időkép.

Hétfő reggel a Dráván Őrtilosnál megdőlt a valaha volt legmagasabb vízállás, rekord született. A Rába Szentgotthárdnál és Körmendnél hétvégén megközelítette a valaha volt legmagasabb vízállást. A Sajó áradása miatt több út is járhatatlanná vált Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében.

Az áradó Dráva Őrtilosnál 2023. augusztus 8-án. MTI/Katona Tibor

Az árhullám várhatóan nem jelent veszélyt annak ellenére, hogy Dunakeszin néhány part menti terület már víz alá került. A sétány, a játszótér és a büfék használhatóak, bár a Mi a kavics falújítás miatt zárva tart, a többi büfé várja a vendégeket, ahogy a kacsák is lesik a jó szerencséjüket.

Fürdeni az árhullám idején tilos, ezt táblák is jelzik a partszakaszon.

Fürdeni az árhullám levonulásáig tilos
Előző cikkA legfrissebb kutatási adatok szerint a koronavírus, és a válság átrendezte az utazási szokásokat
Következő cikkÚjabb közlekedési csomópontot fejlesztenek Dunakeszin, ezúttal az SZTK mellett