Egészség- és környezettudatos gondolkodás. Mindkettő kiemelt szerepet tölt be az Alagi tagóvoda életében. A gyerekek az elmúlt napokban játékos formában ismerkedtek meg ezekkel a témakörökkel. De nem csak beszélgettek róla, izgalmas vendégek is ellátogattak hozzájuk.

Az óvoda Egészséghetek elnevezésű programsorozatára mi is ellátogattunk. Székely Patrícia, a tagóvoda vezetője elmesélte, hogy az Alagi tagóvoda 2016 óta működik az Egészségnevelés programmal.

A gyerekek játékos formában tanulnak a kézmosás fontosságáról

“Kiemelt feladatunk az egészség- és környezettudatos gondolkodás, szemléletmód elsajátítása. Tematikus egészségheteinken jatékos, interaktív módon épül be a gyerekek mindennapjaiba az egészségük védelme. Ellátogatnak hozzánk az orvostanhallgatókból álló Teddy doktorok, a Nébih egészségnevelés programjával foglalkozó szakemberek, de megismerkednek a testi fogyatékkal élő emberek mindennapjaival is.”

És ez még nem minden. Megtudtuk, hogy évente kétszer elmegy a gyerekekhez a fogorvos is, aki például bemutatja az ovisoknak a helyes fogápolást. Ezeken a heteken a szülők is részt vehetnek, a programokba aktívan bekapcsolódhatnak.

A programsorozat egyik napja egy egészség- és sportnap, ahol az egész család részt vehet

Patrícia elárulta, hogy a legkedveltebb családi program az egészség- és sportnap, ahol szülők és gyerekek is egyaránt mozoghatnak.

Előző cikkEzüstérmes a dunakeszi U20-as férfi kézilabdacsapat
Következő cikkÉjfélkor lejár a határidő