Kecskés Zoltán edző távozott a VS Dunakeszi labdarúgócsapatától, ahogy több játékos is. Minderre költségvetési okok miatt került sor.

ifj. Kárpáti Zoltán

Pénzügyi szigorításokat vezettek be a VSD labdarúgóinál. Kecskés Zoltán a felnőtt csapat edzője távozott – írja a VSD honlapja. Mint ahogy arról már a Post is beszámolt, anyagi gondok merültek fel a focistáknál, nevezetesen, hogy az önkormányzat kizárólag az utánpótlássportot hajlandó támogatni, a felnőtt focit pénzzel nem.

A közlemény szerint költséghatékonysági okokból és az eredményesség szempontjait figyelembe véve, hosszas mérlegelés után úgy döntött az elnökség, hogy egy összevont felső egységet alakít ki, mely az U17-es, U19-es korosztályt és a felnőtt csapatot érinti.

Takács László

A felnőtt csapatot a következő szezonban Takács László és Kárpáti Zoltán irányítja, az U17-ben és az U19-ben Sinkó Géza edző biztosította az egyesületet és a csapatot edzői szerepvállalásáról, Takács és Kárpáti mellett. A szakmai munka minél magasabb szintű megvalósításában Zalaegerszegi Tamás szakosztályvezető tanácsait követik majd a csapatok.

A VSD edzőinek átcsoportosításával pótolja a távozókat, magyarán takarékoskodnak a fizetésekkel is.

A közleményből azt olvassuk ki, hogy már nem cél a feljutás az NB III-ba, hiszen úgy fogalmaznak:

biztosak vagyunk benne, a bajnokságban is tisztességgel helyt állnak majd a VSD játékosai.

Az edző mellett játékosok is elköszöntek: Huller Ádám, Bata Csongor (Dunavarsány), Szanyó Dániel (Veresegyház), Csordás Szabolcs (TFSE), Nádasi Olivér (Leányfalu), Cifra Máté (43. sz. Építők), Papp Dániel nincs már Dunakeszin.

Mindenesetre a megújult gárda az előző hétvégén 5-0-ra nyert a Törtel ellen.