A 2023-as szezonban is elstartolt az országos cheerleader bajnokság, ahol a VSD Cheerleaders csapatai négy számban is elindultak. Idén Gyöngyös adott otthon a rendezvénynek, ahol nem csak a magyar, hanem a lengyel, a szlovén, az osztrák sportolók is bemutatták a tudásukat.

A Dunakeszi Cheerleader csapat showtáncával nem csak a közönséget, de a zsűrit is elkápráztatta. Olyan látványos elemeket mutattak be, amelyekkel más csapat nem készült. Színeikben 18 gyermek lépett egyszerre a szőnyegre.

Végül csapataik – a látványos emelések, dobások kivitelezésének köszönhetően – három kategóriában is elnyerték a legjobbnak járó díjat.

„A kis sportolók öröme mellett az őket egész évben felkészítő edzőiket is mérhetetlen büszkeség tölti el. Dunakeszin a pomponozás nagyon népszerű, és már óvodáskorban megkezdődik a sporthoz, a csapathoz, a fellépésekhez való hozzászoktatás. Dunakeszin jelenleg több mint 350 cheer jár az edzésekre, ezzel a létszámmal a legnagyobbak vagyunk az országban” – árulta el a Postnak Kundlya Zsófia, a szakosztály vezetője.

Edzők: Kundlya Zsófia, Hernádvölgyi Rita, Bakocs Alexandra, Joó Niki.

Előző cikkVolt már koncerten egy igazi körforgalomban?
Következő cikkDunakeszin az országzászlónál emlékeztek meg Trianonról