Hagyományos módon, immár harmadik alakommal tartott a Nyugdíjas Kiránduló Klub Szüreti mulatságot. A rendezvény programjának részeként a nyugdíjasok népi viseletbe öltözve, énekelve, szőlőt és pogácsát kínálva járták körbe a Művelődési Központot és annak környékét.

A mulatság elengedhetetlen kellékeit, a szőlőt és a bort Gutman Vilmos borászata biztosította, míg az autentikus dekorációról Glasza Jenőné Ildikó gondoskodott. Az eseményen részt vett Dióssi Csaba polgármester és Csoma Attila a VOKE igazgatója.

A kultúrműsort megelőzően, a polgármester köszöntötte a résztvevőket, és elmondta azt is, hogy mindig nagy örömmel vesz részt a Kiránduló Klub rendezvényein. Dióssi Csaba megköszönte a helyiek támogatást, hiszen ennek köszönhetően folytathatja a város polgármestereként munkáját.

Majd beszámolt róla, hogy egy nemrég készült kutatás szerint, aminek alkalmával Magyarország 175 járását vizsgálták élhetőségi mutatókat figyelembe véve, Dunakeszi az első helyen végzett.

Dunakeszin a kulturális és közösségi élet rendkívül magas színvonalú.

Csoma Attila, a Voke igazgatója megköszönte a nyugdíjasok hagyományápolási munkáját, amit nagyon fontosnak tart.

Mesélt gyermekkori emlékeiről is, arról, hogy egyik nagyapja borászként dolgozott, a másik nagyapja szintén tartott szőlőt és bort is készített, sőt, a mai napig is van szőlője a családnak.  Ezért is fontos kulturális tradíciónak tartja a szőlőtermesztést, borkészítést, amihez a Szüreti mulatság is kapcsolódik.

A rendezvényen fellépett a nyugdíjasok énekkara, akik népdalokat énekelve szórakoztatták a résztvevőket.

Majd a senior örömtác csoport tartott bemutatót, Radvánszki Edit vezetésével. Méghozzá kombinálva a tánc- és színházi előadást, így szórakoztatva a társaikat.

Gyúró Tamás koreográfus vezetésével, a helyi Farkas Ferenc Művészeti Iskola néptánc csoportjának előadása fokozta tovább a hangulatot.

A délután hátrelévő részében pedig a Vox Duo – country számokat játszva – gondoskodott a jó hangulatról, és arról, hogy minden jelenlévő táncra perdüljön.

 

Előző cikkSzáz ember menekült a tűz elől Dunakeszin
Következő cikkFesték, öreg tévé, elemek, étolaj – most megszabadulhat tőle