Pár nap múlva csak 20-szal lehet közlekedni a Duna soron és még néhány, a folyó közelében lévő utcában. Kíváncsiak, hogy mit szólnak ehhez a környéken élők?

Az ember megy haza a saját utcájában, látja, hogy teljesen üres, és akkor nem 22-vel csoszog, hanem ad neki egy kövér gázt. Nincs ezzel gond, akkor van baj, ha a zsaru a fa mellett áll, és szépen mosolyogva teszi zsebre a jutalékot – mondta egy férfi, akit megszólítottunk, miközben fotóztuk az új táblákat. Mások szerint viszont “a Felhő utcában jó a sebességcsökkentés”. Van, aki szerint “a megállási és várakozási tilalom jó, szegény ott lakók valóban nem tudtak eddig normálisan kiállni”. Az utóbbi megkérdezett felhívta a figyelmet arra, hogy nem messze van egy parkoló, “menjen oda az, aki nem itt lakik”.

Mindenesetre új forgalmi rendet vezetnek be a Duna utca, Duna sor, Felhő utca lakosai és sétálói biztonsága érdekében – áll a városháza közleményében. 20-szal lehet csak menni és a parkolási lehetőségeket módosítják.

Azt írják, hogy a vizsgálat eredményeként Megállni és Várakozni tilos! táblákat helyeznek ki a Duna utcán az Eper utca és Duna sor közti szakaszon mindkét irányban. Ezekről jövő időben fogalmaznak.

Szintén a városüzemeltetési osztály felülvizsgálata alapján 20 km/órás sebességkorlátozást vezetnek be a vegyes – gyalogosok, kerékpárosok, autósok – használatú Duna sor, Rév út és Kiscsurgó utca közötti szakaszán, míg a Felhő utcán 30 km/órás sebességkorlátozó tábla inti majd az autósokat a lassúbb haladásra.

Előző cikkTudásszomjban bíztak, véleményvezérek Budapesten a marketing jegyében
Következő cikkÚjra dolgoznak a Kiserdő utcában