Megváltozott a forgalmi rend az M2 autóút bővítése miatt. Az autóút forgalmát segítendő a lehajtóknak lesz elsőbbségük a Dunakesziről és Fótról érkezőkkel szemben a hídnál. Ennél a kereszteződésnél később körforgalom épül.

Szerda óta egyértelmű, hogy az M2-es bővítése hatalmas áldozatokkal jár a dunakeszi autósok részéről. Reggel 6 óra és 10 között, valamint délután 4 és este 8 között lényegében alig lehet autóval elhagyni a város, vagy visszajutni. A Post tapasztalata szerint a Pálya utcánál lévő, káposztásmegyeri vasúti aluljárónál volt, aki 45 percet várt. Más azt írta nekünk, hogy 2 órába tellett eljutnia a városból Budapestre.

Az ok, hogy szerda óta megváltozott az immáron 2×1 sávos M2-es forgalmi rendje. A Dunakeszinél az autóútról lehajtók előnyt élveznek a Fótra átvezető útnál, a felüljárónál. Magyarán a Dunakesziről és Fótról érkezőket Stop-tábla fogadja. Erre azért van szükség, hogy ne torlódjon vissza a gépkocsisor az M2-re és az M0-ra. Így persze Dunakeszin alakulnak ki gigadugók. Volt, hogy a Toldi lakópark kisebb utcáin is araszolva haladtak az autók.

Erről a kereszteződésről van szó.

A szakemberek szerint nincs jó megoldás. A városházán azt remélik, hogy szeptemberre befejeződik a bővítés ezen szakasza, és akkora, az iskolakezdés környékére, visszaállhat a forgalmi rend. Addig azonban autózási szempontból nehéz lesz a helyzet.

Előző cikkFura okból nőtt a bűncselekmények száma Dunakeszin
Következő cikkKimaradó vonatok a következő hétvégéken