Rúdfitnesznek hívják a régen csak az amerikai lebujokban megcsodált rúdtáncot. Pedig ez mára komoly szabadidős sporttá nőtte ki magát. Dunakeszin is kipróbálhatja. Gyerekek és idősebbek, sőt, férfiak is is részt vesznek az órákon. Ellátogattunk a helyszínre, ahol mást is találtunk.

Dunakanyar Mozgásszigetnek hívják azt a magán sportközpontot, amely a Fő úton található. A gyermektornaterem egyik bérlője Csontos Réka, a Polenicorn rúdfitnesz alapítója és edzője.

Az óráin 6-tól 65 éves korig, főleg nők, de férfiak is vesznek részt. Réka azt mondta a Postnak, hogy egyedülálló szintrendszerrel dolgozik, minden elem egymásra épül, tehát nem kell félnie annak, aki megpróbálná, de eleinte még nem bízik magában.

A kérdés, hogy a hajdan erotikusnak tartott rúdtánc mire jó és miért tekinthetjük ma már sportnak. Nos, a gyakorlatok segítenek a testformálásban, legyen szó izomról, vagy a feleslegtől való megszabadulásról. A tartásjavításban, mozgáskoordinációban is nagyon fontos szerepet játszik ez a sport.

A sportközpont tulajdonosai, Batári Gergő és Belényesi Éva büszkék még a bébiuszodai foglalkozásaikra. Itt a Magyarországon elismert Mattesz Csilla vezetésével dolgoznak, sportolnak. Ő arról beszélt, hogy “itt nem úszás történik, hanem egy mentális, érzelmi és fizikai állapotfelkészítés”.

Mattesz Csilla

A vízben a baba teljesen ellazul, lebeg, mozog, és ez segít megelőzni, hogy a későbbiekben gerincproblémája legyen.

A tulajdonosok, Gergő és Éva sportrehabilitációs trénerek és személyi edzők. Akár profi sportolóval, de civillel történt sérülés után gyógytornával tudják segíteni a rehabilitációt.

Batári Gergő és Belényesi Éva

Előző cikkKorlátozzák az üzemanyagadalék-eladást a Mol-kutaknál
Következő cikkA dunakeszi buszokon is kötelező lesz a maszk