Tuzson Bence marad a Pest megyei 5. választókerületének az országgyűlési képviselője. 5,33 századdal nyert az ellenzéki összefogás jelöltje, Dorosz Dáviddal szemben.

Tuzson Bence csaknem 3000 szavazattal többet kapott, mint 2018-ban. Most 33285-an ikszeltek a neve mellett. Az ellenzék jelöltje, Dorosz Dávid viszont 8 és félezer vokssal kevesebbet gyűjtött be, mint az akkori ellenzéki pártok. Még a 30 ezret sem érte el.

Olyan eredményt értünk el, amely méltán igazolta az elvégzett munkát.

Így köszönte meg Tuzson Bence a győzelmet a támogatóinak.

Harmadik helyen a Mi hazánkos Kovács Mátyás végzett, ő 4,76 százalékot kapott, míg a kutyapárti Bürger Zoltán, 3,74 százalékkal kellett beérje. A feltűnően csinos Kovács Roxana a MEMO-tól 1,74-et ért el. Kapott még voksokat a VD-s Lőrincz László és a Normális Párttól Szuchányi Gábor is, mindketten 1 százalék alatt maradtak.

A Fidesz-KDNP várhatóan 135 képviselőt küldhet a parlamentbe, az ellenzéki összefogás 56-ot, a Mi hazánk 7-et és bejutott a német nemzetiség képviselője is, Ritter Imre fontos kérdésekben a Fidesszel szavazott eddig.

A választáson a jogosultak 69,54 százaléka jelent meg.

A kormány gyermekvédelmi népszavazási kezdeményezése viszont elbukott, hiszen érvénytelen lett. Az érvényességi küszöbhöz még 600 ezer voks hiányzott volna. Érdekesség, hogy a szavazók 20 százaléka érvénytelenül ikszelt. A kormány álláspontjával szembeni “igen”-re 7,66 százaléknyi szavazat érkezett.

Előző cikkTuzson Bence lényegében megnyerte a választókerületét, ő marad a képviselő
Következő cikkKis Grofó a Dunakeszin élő külügyminiszterrel közös képpel ünnepelte a Fidesz győzelmét