Sérelemdíjat szeretne a BRFK-tól az újpesti késelőtől megmentett család az őket ért megrázkódtatások miatt. Azt mondják, hogy 3 golyó is a lakásukban állt meg.

Minden tiszteletem a rendőrnőé, de az tény: hibát követett el, hiszen úgy kellett volna tüzelnie, hogy lővonalában nincs senki az elkövetőn kívül – közölte dr. Lichy József, a család jogi képviselője. Mint ismert, szenteste reggelén riasztották egy agresszív, bedrogozott férfihez a rendőröket, akik közül az egyiket megszúrta a támadó. A rendőr társa ezek után lelőtte a megvadult férfit.

A Blikk írt először a kártérítési igényről. Idézik a családanyát, aki a bulvárlap szerint azt mondta: “A férjem bakancsától pár centire ment el az egyik golyó, a másik az ajtófélfába állt, de egy a kisfiam matracában végezte, amin félelmünkben összebújva feküdtünk ketten. Tényleg millimétereken múlt az életünk. Miután ártalmatlanná tették a férfit, még éjszakáig helyszíneltek nálunk, az ajtó előtt pedig ott hevert a hulla. Tudom, hogy a rendőröknek mindent rekonstruálni kellett, de ez lelkileg nekünk nagyon megterhelő volt.”

A cikk szerint amúgy nagyon hálásak az őket megmentő rendőröknek. A leszúrt rendőr napokig életveszélyes állapotban volt.

Ha gondolja, egy kattintással fejezze ki véleményét!

Ön szerint joggal kér sérelemdíjat az az újpesti család, akiket két rendőr lövéseket leadva mentett meg egy őrjöngő férfitől?