Dunakeszi kártyát terveznek kibocsájtani a városban állandó lakcímmel rendelkezők számára. A kártya számos kedvezményt ad majd és segít abban is, hogy bizonyos rendezvényekre a dunakesziek juthassanak be elsőként vagy ingyenesen.

E rendelet célja Dunakeszi város lakóinak kedvezményes belépést biztosítson a rendeletben meghatározott kulturális intézményekbe, sportrendezvényekre, a szabadidős- és sportlétesítményekbe – ez áll abban a javaslatban, amely a Dunakeszi Kártya bevezetéséről szól. Kártyatulajdonos az lehet, aki Dunakeszin lakik, pontosabban állandó lakcímmel rendelkezik és szerződést köt, magyarán regisztrál.

Praktikusan arról szól majd, hogy a nagyobb rendezvényekre a dunakesziek ingyen mehetnek majd be, míg akik nem a város lakói, azoktól akár belépő is szedhető. Egy gyakorlati példa, a főtéri jégpályát a helybéliek féláron vehették igénybe, de később nem zárható ki, hogy mondjuk a Festen is alkalmazzák majd a kártyát és a belépés csak a dunakeszieknek lesz ingyenes. A Post érdeklődésére a városházán elárulták, az így keletkező bevételt a kulturális- és sportrendezvényekre tervezik fordítani.

A kártya névre szól és éppen ezért most még a jogszabályi kereteket finomítják, hogy ebből ne lehessen félreértés. Regisztrálni egyelőre nem lehet, hiszen még a képviselőknek is áldásukat kell adniuk a kártya bevezetésére.

Ha valaki valódi kártyát szeretne, akkor annak az előállítási árát ki kell fizetnie, ez várhatóan 700 Ft lesz, de ha a Dunakeszi Applikáción keresztül regisztrál valaki, akkor annak nem lesz költsége, csak kedvezménye. A tervek szerint egy adott kártya 5 évig lesz érvényes és a regisztráció már márciusban elindulhat, egyelőre próbaüzemben.