Két nappal az eset után közleményt adott ki az a cég, amelynek üzemcsarnokában robbanás történt Dunakeszin. Egy műanyagcső robbant fel a Lighttechnél. A hírek szerint a mentők két sérültet láttak el, kórházba nem kellett vinni őket.

Hétfőn, 12.15 perckor történt az a robbanás, amely komoly hanghatással járt és a tűzoltóknak és a mentőknek is ki kellett vonulniuk. A Lighttech dunakeszi üzemében történt az ipari baleset. A cég két nappal az eset után közleményt adott ki. Ebben lényegében leírják azt, amit a Post is megtudott még hétfőn. Annyi az újdonság, hogy elismerik, munkások sérültek meg.

Úgy fogalmaznak: Az eset kapcsán könnyebben sérült kollégáink a megfelelő egészségügyi szakellátásban részesültek. 

Az üzemet átmenetileg leállították.

Ezt így közlik: Célunk az, hogy a leállás végére a hibaokot megszüntetve magasabb biztonsági szinten üzemeljünk tovább. Ezért az eredetileg augusztus 5-én kezdődő nyári leállásunk időszakát előrehozva meghosszabbítottuk a területen, illetve vannak kollégák, akik másik üzemegységeinkben látnak el termelői feladatokat.

A közleményben szó van még a biztonságról is.  Arról, hogy került-e mérgező anyag a levegőbe. A mobillaborral végzett ellenőrzések megerősítették, hogy egészségre vagy környezetre káros anyagot nem került a levegőbe – írják.

Előző cikkKözel lehetett egymáshoz két vonat
Következő cikkMegvan az új buszjárat útvonala