Verőfényes napsütésben kezdődött a Szent Mihály-napi búcsú a hétvégén Dunakeszin. A város két büszkesége, a Dunakeszi Koncertfúvósok és a Dunakeszi Duna Gyöngye Néptáncegyüttes lépett színpadra a főtéren.

DSC_0016[1]

Már 25 éve játszik a városban a Dunakeszi Koncertfúvósok zenekara, repertoárjukban klasszikus, modern zenei művek és musical számok is szerepelnek. Több hivatásos szólista is erősíti az együttest. Tóth Ferenc karmester vezetésével nemcsak Dunakeszin és Magyarországon, de külföldön is felléptek már, például Németországban, Olaszországban, Romániában, Lengyelországban, Kínában.

DSC_0021[1]

A búcsún többek között felhangzott a Keresztapa című film híres melódiája, a Just a Gigolo cím szám és katonaindulók kicsik és nagyok örömére.

DSC_0044[1]

A Dunakeszi Duna Gyöngye Néptáncegyüttes az 1993-ban a Radnóti Miklós Gimnáziumban megalakult Rokka együtteshez kapcsolódik. Mai formájában 2005-ben indult 18 fővel és azóta is a középiskola diákjaiból lesznek a táncosok. Az elmúlt években belföldön és külföldön is rendszeresen felléptek. Sőt, külföldi csoportokkal baráti viszonyt sikerült kiépíteniük, például Csehországban, Lengyelországban, vagy a skandináv államokban.

DSC_0051[1]

A búcsún a páros táncok mellett, külön a fiúk botokkal és karikás ostorral, a lányok pedig korsókkal ropták a színpadon.  

Előző cikkElőször zenélt Dunakeszin a Kerekes Band
Következő cikkLangaléta Garabonciások mulattatták a népet