A Dunakeszin élő Novákné Cseszregi Henriett nyerte az októberi győri UIPM Masters Négytusa egyéni versenyét, csapatban pedig ezüstérmet szerzett.  A 30+-os korosztály aranyérmesét telefoninterjúban kérdeztük.

v2

– Október 12-én ért véget a verseny Győrben. Mennyire fáradt el a verseny után?

– Nem volt vészes. Két részre szedték ugyanis a tusákat, az első nap volt a lövészet és a vívás, a másodikon az úszás és a futás. A korosztály nélküli felnőtt versenyeken szokott előfordulni, hogy akár öt tusájuk is van egy nap. Az nekik nagyon-nagyon fárasztó. Ha szét van osztva, nem megterhelő a rendszeresen edző versenyzőknek.

– Hol szokott edzeni?

– Futni Dunakeszin szoktam, a Bitliszbá vezette Futakeszi Klubban. Lőni a házunk falán gyakorolok. Kicsit hosszabb az udvar, ott felteszem a lőállást és a légpisztollyal lövök. Ennek nagyon gyenge hangja van, nem zavarja a környékbelieket. A Budapesti Delfinek Klubjában úszok és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem SE csapatában (tiszti klub) vívok.

v1

– A család mellett hogyan tud elég időt szakítani a felkészülésekre?

– Nálunk mindenki sportol. A férjem fut, szintén a Futakeszi Klubban. A gyerekek pedig öttusáztak 9 éven keresztül. A kisebbik, Réka most vív, a nagyobbik, Eszter pedig még mindig öttusázik. Tavaly például még ifjúsági versenyzőként a felnőtt Magyar Öttusa Bajnokságon harmadik lett. Az időt pedig be kell osztani. Nem tudok minden nap minden sportot űzni, de hetente háromszor járok vívni, kétszer úszni, kétszer futni, a lövészet meg itthon van. Illetve ezek mellett járok még spinningre Dunakeszin, ami nagyon jó állóképességet ad.

– Hogy kezdett az öttusával foglalkozni?

– Igazából a gyerekeken keresztül. Ők ugye 9 évig űzték, így az én életem részévé is vált ez a sport és megszerettem.

Képek: Novákné Cseszregi Henriett

Előző cikkBővíteni kellett az óvodai korcsolyaprogramot – ÚJ IDŐPONTOK!
Következő cikkOktóber 24-25.| Családi, szezonzáró sétarepülős hétvége