Pénteken reggel 8-kor rendkívüli ülést tart a dunakeszi képviselő-testület – értesült a Post. Ekkor teheti le esküjét két új ellenzéki képviselő. Bilinszky Ferenc az MSZP, és Varga Zoltán Péter a Jobbik színeiben lesz helyi önkormányzati képviselő.

Városháza, új

Bilinszky Ferenc azután lehet az MSZP képviselője, hogy Ábri Ferencnek nyáron távoznia kellett a testületből. Vélhetően azért, mert 180 napot meghaladó köztartozása van. Erről egyébként 2015-ben már az országos sajtó is írt. 2016 márciusában pedig a Dunakeszi-Online egyenesen az önkormányzatot vádolta azzal, hogy “fedezi” a szocialista politikust. Valószínűleg azért húzódott idáig az ügy, mert le kellett folytatni az ilyenkor kötelező jogi eljárásokat.

A másik ellenzéki képviselő Varga Zoltán Péter lesz, aki a Jobbik listájáról kerül be a lemondott Nyíri Márton helyére. Varga Zoltán Péter amúgy a Jobbik helyi elnöke, és a megyei közgyűlésnek is a tagja, így minimum három állása lesz egyszerre. Augusztus közepén Varga Zoltán Péter Facebook-oldalán éles hangon sürgette, szándékos időhúzást emlegetve, a választási bizottságot mandátuma érdekében. Azóta egyébként a képviselő-testület még nem ült össze.

A rendkívüli ülésnek ezen kívül egy napirendi pontja lesz. Ez a Radnóti gimnázium fűtéskorszerűsítéséről, pontosabban egy erről szóló pályázat megvitatásáról szól majd.

Update: Az ellenzéki képviselők letették az esküt és az energetikai pályázatra való jelentkezést is megszavazta a testület.