22. alkalommal adta át az Ericsson Magyarország az ország egyik legjelentősebb magánalapítású oktatási díját, a cég kutatás-fejlesztési igazgatósága által alapított Ericsson-díjakat. Az ,,ERICSSON a matematika és fizika tehetségeinek gondozásáért” 2020. évi díját matematikából Szilágyiné Manasses Melinda, a Dunakeszi Radnóti Miklós Gimnázium tanára kapta meg.

A 2020-as díjátadót rendhagyó módon, online ünnepség keretében osztották ki. A dunakeszi tanárnőt is online kapcsolták, ott mondhatta el másfél perces beszédét, amelyben megköszönte a díjat. Arról beszélt, hogy ebben a megváltozott világban fontos, hogy legyen olyan cég, amely időt fordít a hagyományok megőrzésére is. A díjat megköszönte a jelenlegi és a volt tanítványainak is, akik nélkül ezt az elismerést nem kaphatta volna meg. Hiszen ők voltak befogadói tanári mondanivalójának. Végül kiemelte,

fontos, hogy a tanárok munkáját az iskolák kapuin kívül is megismerjék és elismerjék.

Az eseményen a középiskolai matematika- és fizikaoktatásban kiemelkedő szerepet vállaló pedagógusok közül nyolcan, kategóriánként és tantárgyanként két-két pedagógus vehette át a díjat, amelyhez 400.000 forint pénzjutalom is jár. Az elismerésben olyan tanárok részesülnek, akik áldozatos és sokszor az iskolatermi elfoglaltságokon túlmutató munkájukkal generációkkal szerettették meg a legtöbbünk által nehéznek gondolt természettudományokat.

A tanárokat tanítványaik, iskoláik és egyéb oktatási intézmények terjeszthették fel a díjra, a díjazás pedig az Ericsson közoktatási partnerei, a Bolyai János Matematikai Társulat és az Eötvös Loránd Fizikai Társulat bírálata, és a MATFUND Alapítvány kuratóriumának jóváhagyása alapján történt.