Márciusban kezdik el ültetni azokat a fákat és cserjéket, amelyek az EuroVelo 6 kerékpárút dunakeszi szakaszához kerülnek.

A kerékpárosoknak pár év múlva árnyat adó fasor 90 platánfából áll majd. 1,5 km hosszban, a régi strandra levezető úttól kezdődően déli irányban. A város és a kivitelező a növénysávot február-március hónapban kezdi el telepíteni.

A főkertész indoklása szerint azért esett erre a nagy lombkoronát adó fára a választásuk, mert pár év múlva már megfelelő méretű árnyékot biztosít az út felett átívelve.

Az út város felőli oldalára 775 nagyméretű cserjét ültetnek, a fajtákat a kivitelezővel közösen határoztuk meg – írja Tóth Eszter. A cserjefajokat igyekeztek úgy kiválasztani, hogy a talajviszonyokat, a kitettséget lehetőség szerint jól bírják.

Kiültetésre kerül többek között kányabangita, fanyarka, csíkos kecskerágó, galagonya, melyek a magyarországi erdőtársulások szegélyét alkotó cserjefajok. A nyáron virágzó cserjék közül a barátcserjére és a nyári orgonára esett a választásuk. A fák és a cserjék locsolását az önkormányzat fogja végezni.

A főkertész rajzot is készített arról, hogy néz majd ki a bicikliút és környéke.

Előző cikkTudta, hogy mit kaphat, döbbenetes fordulat a Dunakeszin őrizetbe vett férfi ügyében
Következő cikkMorgatópróbát tart a katasztrófavédelem