Egy kutyának fontos, hogy legyen gazdája, de Pali kutya esetében néha egynél több is volt, ami viszont már nem öröm sem kutyának, sem embernek.

A fotó illusztráció.

Lassan több mint egy hete beszédtéma a városban egy drótszőrű tacskó. Pál ma Dunakeszi legismertebb kutyája.

Pákh Krisztina január 22-én találta az állatot, jámbor, kedves, emberhez szokott jószágnak tűnt, de igen szomorúnak,  ahogy elveszetten szaladgált a Fő utcán. A megtaláló elmondása szerint meg volt győződve arról, hogy gazdátlan állatra lel, hiszen nem volt benne chip.  Mivel ő maga hosszabb távra nem tudta befogadni Palit,  meghirdette a kutyát az Elveszett-Talált oldalra.

Hamar kiderült azonban, hogy Pali nem gazdátlan kutya. A tacsit ugyanis ismerték sokan a városban. Az internetezők közül is sokan felismerték a kutyát és közölték, hogy már többször szedték össze és adták vissza a kutyát. Gazdája úgymond ideiglenes állattartó –  aki feltáplálja, rendbe szedi az ebet és új gazdit is talál neki.

Idáig még egy mindennapi történet lenne – innen viszont már vita. Krisztina úgy meséli, felvette  a kapcsolatot az ideiglenes gazdával, Lukácsi Bálinttal, és arra kérte, hogy találkozzanak és oltassa be, illetve lássa el chippel Pált törvényi kötelezettségének megfelelően. Lukácsi Bálint azonban ezt visszautasította, mondván az állat nem az övé. Krisztina viszont ezután már nem akarta visszaadni a kutyát, amíg nem tetet bele chipet. Krisztina elmesélése szerint Lukácsi Bálint közölte, hogy ő nem költ erre az ebre. Ezután Pákh Krisztina saját költségén (12.500 Ft) beoltatta és chippel ellátta Pált és visszaadta.

Az ügy ekkor már elérte a médiát is – Lukácsi Bálint ugyanis az interneten kijelentette, fel fogja jelenteni kutyalopásért  Pákh Krisztinát, mivel, úgymond pénzt kért azért, hogy a saját kutyáját visszaadja neki. Krisztina is állítja, ügyvédet fogadott, hogy Lukácsi Bálintot jelentse fel.  De – úgy látszik – az ügy nyugvópontra jut, még mielőtt Pali kutya miatt feljelentések és perek sorozata indulna.

Lukácsi Bálint a Dunakeszipost.hu megkeresésre ugyanis elmondta, hogy a kutya történetével nem kíván foglalkozni, az ügyet ugyanis lezártnak tekinti, miután a kutyus szerencsésen befogadásra került. A Pákh Krisztina által megfogalmazott állításokkal pedig nem kíván foglalkozni, a hölgy ügyvédjétől nem érkezett megkeresés, ezért ebben az ügyben sem tud mit mondani.

Előző cikkZajlik a buszmegállók egységesítése városunkban
Következő cikkÍgy fejlesztené a közlekedési infrastruktúrát az önkormányzat