Délután tartották a Víz világnapja rajzpályázat díjátadóját a polgármesteri irodában. A díjazottak dunakeszi gyerekek – óvodások, iskolások.

Először írt ki a város ilyen pályázatot a Zöld Dunakeszi Program keretében. 62 pályamunka érkezett, a fő téma a Duna, a folyó környezete, illetve a víz, mint létfenntartó elem volt – mondta el köszöntőjében Nyíri Márton környezetvédelmi ügyekért felelős társadalmi megbízatású alpolgármester. A pályamunkákat rajztanárok, Dusza Tibor és Majtényi Aliz bírálták el, három fő szempont alapján: feleljen meg a mű a témának, vagyis mindenképpen kapcsolódjon a vízhez, jókedvet tükrözzön és egyértelműen gyermekrajz legyen. A technikai tudás is fontos volt persze.

Dióssi Csaba polgármester arról beszélt, hogy nagyon fontos téma a víz az egész világ számára. Dunakeszi rendkívüli vízi adottságokkal rendelkező város, Magyarország legnagyobb folyama is itt megy keresztül. A városvezető azt mondta, örül, hogy ebben a nehéz időszakban is meg tudták szólítani a lakosságot, a gyerekeket és a szülőket.

Dióssi Csaba gratulált a díjazottaknak. A Facebook-szavazáson Busniák Botondnak ítélték oda a közönségdíjat, az ő munkája 300-nál is több voksot kapott. A járványhelyzetre tekintettel külön adták át az elismerést az óvodásoknak és az iskolásoknak. A kicsiknél az első helyezett Kiss Regina Nóra lett, a 2. Király Dominik Sándor, a 3. díjat pedig Braun Eliza vihette haza.

Az iskolásoknál már egészen komoly alkotások is születtek – mondta el Nyíri Márton. Az első ott Turbucz Eliza, a második Riskó Róbert, a harmadik pedig Tamás Ivett lett.

A közönségdíjas és a két első helyezett munkáit óriásplakátokon bemutatják a nagyközönségnek is a városban. Jövőre pedig újra meghirdeti a rajzpályázatot a víz világnapjára Dunakeszi önkormányzata.

Előző cikkKigyulladt egy üzemcsarnok Dunakeszin
Következő cikkÚj napelemek Dunakeszin