Tavaly év végén az önkormányzat hagyományos karácsonyi ajándékaként 600 önkéntes 7300 csomagot vitt házhoz a 65 év feletti dunakeszi lakosoknak. A város több iskolájából jelentkeztek osztályok a nemes feladat elvégzésére. A legtöbb csomagot kihordó osztályok közül sorsolással döntötték el, hogy ki nyeri az osztálykirándulást a város balatoni üdülőjébe. Ezúttal a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Sportiskola 8. a osztálya örülhet a kétnapos nyári kalandnak. Szlobodnyikné Sas Ilona osztályfőnök számolt be az önkéntes munkáról.

“Az osztályom második alkalommal vett részt ebben az önkéntes akcióban. Már tavaly is nagy örömmel vállalták el a kihívást. Természetesen a jutalom nagy motiváció a számukra. Nagyon sok osztály vett részt a csomagkihordásban, egy évvel ezelőtt Fortuna nem kedvezett nekünk, de az önkormányzat akkor is jutalommal díjazta a diákok szorgalmát. Az aquaparkban tölthettünk el egy csodás délelőttöt, amit a gyerekek nagyon élveztek” – kezdte az osztályfőnök.

“Természetes volt, hogy idén is részt veszünk ebben az önkéntes feladatban. Bár most nyolcadikosok a diákjaim, délutánonként több elfoglaltságuk van a továbbtanulás miatt, de ez nem vette vissza a kedvüket. A 25 fős osztályból 17 diák vállalta, hogy szívesen hord ki csomagot a nyugdíjasoknak. A szülők beleegyezését is kértem, hogy ők is tudjanak a diákok vállalásáról. Egy diák körülbelül 12-18 db csomagot hordott ki, amit nagyjából 3 délután teljesítettek.  Akik lakótelepen kaptak címeket, azoknak kicsit egyszerűbb feladatuk volt, mert sokszor egy lépcsőházba vitték a csomagokat. A kertvárosban nagyobb területet jártak be. Volt olyan szülő, aki besegített a csomagkihordásban, s ketten szállították ki azokat” – fejtette ki Ilona.

Milyenek voltak a tapasztalatok?

Nagyon pozitív visszajelzéseket kaptam a gyerekektől, szülőktől szintén. A diákok örömmel számoltak be arról, hogy a nyugdíjasok nagyon készségesen fogadták őket, jól esett nekik a gondoskodás. A gyerekek adminisztrálták a feladatukat, hiszen a kézbesítésről aláírásokat kellett nekik szerezni.

Mit szóltak a jutalomhoz?

Óriási meglepetésként ért minket a hír, hogy pont a mi osztályunk nevét húzták ki a sorsoláson. Hatalmas az öröm az osztályban. A napokban dőlt el, hogy május 30-31-én megyünk Balatonakarattyára, az önkormányzat üdülőjébe. Nagyon készségesek a szervezők, önkormányzati busszal utazhatunk le. Köszönjük a lehetőséget, nagy élmény lesz az osztályomnak a kétnapos osztálykirándulás – számolt be portálunknak Szlobodnyikné Sas Ilona osztályfőnök.

Előző cikkHa tavasz, akkor köztisztasági nap
Következő cikkA dunakeszi rendőrök kapták el a gyilkost