Már csaknem 900 szavazat érkezett a Facebook-oldalunkon meghirdetett szavazásra, amely a 2023-as atlétikai világbajnokságról esetleges dunakeszi megrendezéséről szól. A támogatók többségben vannak, de kétharmadról nem beszélhetünk. Az ötletet a város sportigazgatója vetette fel.

Mint sportigazgató nagyon örülnék, ha ide hoznák ezt a beruházást! Közel lenne Budapesthez, jól megközelíthető, s a város sportszerető lakossága, elsősorban persze a gyerekek és fiatalok is tudnák használni! Mi az Önök véleménye? – tette fel a kérdést Seltenreich József még a hét elején közösségi oldalán annak apropóján, hogy Budapest egyelőre nem támogatja a 2023-as atlétikai világbajnokság megrendezését. Pontosabban az új főpolgármester időt kért a kormánytól, de Karácsony Gergely szavai nem túl támogatóak ebben az ügyben. “Az atlétikai stadion ügyében jelenlegi álláspontunk a kormányéval ellentétes.”

A Post beszélt a Magyar Atlétikai Szövetség elnökségi tagjával, Gyulai Mártonnal. Ők egyelőre csak Budapestben gondolkodnak és várják a főváros november végére ígért hivatalos állásfoglalását. Közben Debrecen is felajánlotta: rendezzék náluk a vb-t.

A gond egyébként az, hogy miközben sürget az idő, Budapest már rendelkezik az építkezéshez szükséges kormánygaranciával és építési engedélyekkel, valami a nemzetközi szövetség is Budapestnek adta a rendezési jogot. Más kérdés, hogy Dunakeszi Budapesttől még 10 kilométerre sincs, tehát ez akár nevezhető lenne budapesti helyszínnek is.

Legalkalmasabbnak Dunakeszi észak-keleti rész tűnik alkalmasnak, ahol közelben van az M2-es és nincs messze a vasút sem. Mindenesetre a budapesti helyszín ilyen lenne.

[fbvideo link=”https://www.facebook.com/magyaratletika/videos/417204782277884/?t=3″ width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

 

Seltenreich József egyébként hétfőn reggel a DIGI Sport reggeli műsorának, a 7 órakor kezdődő Reggeli Startnak lesz a vendége, ahol Szombathy Pál kérdéseire válaszolva részletesen is kifejtheti álláspontját ebben a kérdésben. Egyébként meglepő módon a dunakesziek jelentős része szinte készpénznek veszi ezt az ötletet, az ellenzéki polgármesterjelölt? Gerner Péter pár napja a szavazási posztunk alatt egyenesen helyi népszavazást emlegetett.

Mindenesetre a Facebook-oldalunkon kedd estig tud szavazni arról, hogy támogatná-e azt, ha Dunakeszin rendeznék a 2023-as atlétikai világbajnokságot.