A vártnál is jobban sikerült a VSD judoszakosztály által szervezett szakmai szeminárium, amelyen közel 200 fő vett részt. Az eseményt Dióssi Csaba polgármester, Lindner Ádám, a Városi Sportegyesület Dunakeszi alelnöke, Tóth Krisztián olimpiai bronzérmes cselgáncsozó és Dobos Gábor szakmai vezető nyitották meg beszédükkel.

A judo szeminárium megnyitója

A megnyitó után az edzésé volt a főszerep. A jelenlévő gyerekeket 2 csoportba osztották be, kezdőkre és haladókra. Mindkét csoport a számukra megfelelő szintű edzést kapta Tóth Krisztián és Dobos Gábor vezetésével.

A két edzés közötti szünetben a Palota Dance SE és a 4M Dance Company szórakoztatta a nagyérdeműt.

A második edzésen is nagy volt a lelkesedés, szinte minden korosztályból volt érdekelt. Dunakesziről és a környékéről egészen 5 éves kortól idősebb korig érkeztek.

Az edzések után a gyerekeknek levetítették Krisztián olimpiai döntőben játszott bronzmérkőzését, ami után záporoztak a kérdések Krisztián felé.

A bronzmérkőzést közösen tekintették meg Tóth Krisztiánnal

Amire a legtöbb gyerek kíváncsi volt, hogy hány éves korában kezdett el judozni, hány érmet szerzett a karrierje során, mi a kedvenc technikája és mérkőzései folyamán melyikkel nyert a legtöbbet. De válaszolt arra is, hogy mi játszódott le benne, amikor az olimpiai bronzéremért folytatott mérkőzésen vesztésre állt, és hogyan tudta végül megnyerni.

Krisztián elhozta a Tokióban megnyert olimpiai bronzérmét, amit a közönség is megnézhetett.

A szeminárium végén a gyerekeknek lehetőségük volt közös fényképet készíteni és aláírást kérni olimpiai bronzérmesünktől.

Közös csoportkép a judo szemináriumon

„Összességében, amiért szerveztük ezt a szemináriumot, az elérte a célját. A gyerekek csillogó szemmel, motiváltan hagyták el a tatamit, és egy életre szóló élménnyel lettek gazdagabbak. Krisztián karrierjének elmesélése során a gyerekek megláthatták, hogy a befektetett munka meghozza a gyümölcsét. A visszajelzések alapján egy nagyszerű sporteseményt hoztunk létre, szuper napot töltöttünk együtt” – nyilatkozta Dobos Bernadett, a VSD judoszakosztály vezetője.

Előző cikkHol és milyen piac lesz novemberben Dunakeszin?
Következő cikkHarc a “kisposta” bezárása ellen