Már 8 koronavírussal fertőzött ember él Dunakeszin – ez derült ki az elmúlt 24  óra adataiból. Pest megyében 339 fertőzöttről tudnak, enyhén ez a szám is emelkedett.

Hárommal több fertőzött emberről érkezett információ az önkormányzathoz az elmúlt 24 órában Dunakeszin. 8 koronavírussal fertőzött emberről tudnak hivatalosan. Karanténban 67-en vannak, ez a szám eggyel nőt. Budapesten 1247-en, Pest megyében 339 fertőzöttet tartanak nyilván, ez utóbbi 10-zel több a tegnapinál.

Magyarországon elhunyt újabb 12 krónikus beteg, egy 41 éves férfi kivétel mind idősek. Ezzel 262 főre emelkedett az elhunytak száma, 458-en pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. 899 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 54-en vannak lélegeztetőgépen.

Országosan 10942-an vannak házi karanténban és 60801 állami mintavétel történt azonban már az önkormányzatok is elkezdték a teszteléseket.
Május 3. után a védekezés új szakasza kezdődik el, és olyan új szabályrendszert kell megalkotni, amellyel a leginkább veszélyeztetett idősek és leginkább fertőzött nagyvárosok védelmét továbbra is megfelelő körülmények között tudják biztosítani, de “az élet és a gazdaság egyre inkább újraindulhat” – mondta még csütörtökön Gulyás Gergely miniszter.