Bikinifitnesz-világbajnokságot nyert Üzbegisztánban egy dunakeszi sportolónő. Pazsák Zsanett úgy izmos, hogy egyben nőies is. Vele beszélgettünk a sikerről és a sportága különlegességeiről.

A bikinifitnesz egy olyan, a testépítésre emlékeztető sportág, amelyben a “nőies izmokat” díjazzák – magyarázza az alapokat Pazsák Zsanett. A zsűri az arányosságot és nőiességet nézi, itt nincsenek agyongyúrt bicepszek.

Bikiniben felmegyek a színpadra és megmutatom azt amiért mindig dolgoztam a konditeremben – mondja a sportról vallott felfogását. Korábban hat évig itt, Dunakeszin versenyszerűen kajakozott, alakját, izmait ennek köszönheti.

Zsanett 24 éves, rendelkezik edzői végzettséggel, de a rendezvényszervezésről is van egyetemi papírja. Világbajnokként az egyik dunakeszi fitneszteremben személyi edző, mivel “a versenyzésből nálunk még nem lehet megélni”.

2019-ben kezdett el versenyezni és a hazai versenyeit rendre megnyerte, ami “leginkább a genetikámnak köszönhető” – mondja mosolyogva. A mostani volt az első nemzetközi versenye, ehhez itthon kellett kvalifikálnia magát. Büszke 2021-re, hiszen világbajnok lett és közben diplomát is szerzett.

Üzbegisztánról nagyon jó véleménnyel van. Azt hitte, hogy egy szegény országba mennek de tévedett. Úgy fogalmazott a Postnak: “Üzbegisztán gazdag és tiszta, az emberek pedig mindenkivel nagyon kedvesek. Ráadásul a verseny is jól sikerült, hatalmas élmény volt”.

A következő versenye most hétvégén Magyarországon lesz, a Superbody, ezt végre szeretné megnyerni, miután eddig kétszer a második helyen végzett.

Ami a magánéletet illeti, egyelőre otthon él, de sokat gondol a családra, szívesen lenne anyuka, azonban most egy-két évig versenyeket szeretne nyerni, például a már említett Superbody-t.

Előző cikkVolt nagy fékezés rendesen, két órán át dolgozott a traffipax Dunakeszin
Következő cikkIngyen volt, sokan jöttek, a megelőzés a legjobb egészségmegőrzés