A dunakeszi Szabó Nikolett nyerte a Hevesi Vágta lovasversenyt. A viadal a Nemzet Vágta egyik előversenye. Lova a tavalyi remek paripa, My Colt Medál volt.

Lovasok versenyeznek a Nemzeti Vágta előfutamában a Hősök terén. Szabó Niki a kép baloldalán, éppen előzés közben.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A Kasper Lovastanyán versenyző lovasok azért küzdöttek, hogy közülük a legjobbak részt vehessenek a szeptember közepén megrendezésre kerülő végső nagy megmérettetésen, a Nemzeti Vágta döntő futamain. Dunakeszi mellett Hatvan, Lőrinci, Bercel, Szabadka, Tenk, Tarnaméra, Füzérkomlós, valamint szervező településként Heves is indult a Hevesi Vágtán – írja a Hevesi Hírportál.

A portál beszámolója szerint a döntő futamban a lovasok szoros küzdelemben tették meg az első kört, majd a futam végén már egyértelművé vált a sorrend. A véghajrában Dunakeszi lovasa több lóhosszal győzedelmeskedett, ezzel megnyerve az első Hevesi Vágtát. A második helyen Kelemen János (Bercel, lova: Detlef), a harmadikon pedig Bak Edina (Füzérkomlós, lova: Off Road) lett a befutó.

A Hevesi Vágta leggyorsabb három versenyzője indulási jogot szerzett a 10. születésnapját ünneplő Nemzeti Vágtára.

Szabó Nikolett, aki a felnőttek között nyert My Colt Medál nevű lovával, arról beszélt a Hevesi Hírportálnak, hogy a ló és lovasa közötti bizalmi viszony volt a sikere kulcsa.

 

Előző cikkTeherautó döntött ki egy villanyoszlopot a Pálya utcánál
Következő cikkÚj sportborítást kap a Fazekas tornaterme