Meghatározó szerepet tölt majd be a város életében ez az új sportépület – mondta Dióssi Csaba az új kajak-kenu edzőközpont átadóján.

A városon belüli összefogást emelte ki a polgármester az edzőközpont átadóján. Méltatta Tuzson Bence szerepét, aki, mint államtitkár, lényegében elérte, hogy jelentős állami pénz érkezzen a megvalósításra. Hangsúlyozta a bizalmat az országgyűlési képviselő és a város vezetése között.

Több apartman épült, amely 50 fiatal számára nyújt elszállásolási lehetőséget.

Nagy nap ez a városi sportegyesületnek és a városnak is. Ezzel a létesítménnyel is tovább fejlődik Dunakeszi sportélete – ezt már Temesvári István a VSD elnöke mondta.

Csoma Attila úgy látta, hogy egy elmaradott terület (régi napközis tábor) indult ezzel a központtal fejlődésnek. Az önkormányzati képviselő azt hangsúlyozta, hogy méltó szálláslehetőséget tudnak nyújtani Dunakeszi városi vendégeinek.

Seltenreich József sporttanácsnok arról beszélt, hogy, aki most ide sportot szeretne szervezni, az nem lesz nehéz helyzetben, mert annyira impozáns körülményeket teremtettek.

KÉsőbb közleményt is kiadtak, eszerint

az edzőközpont elsődleges célja, hogy a Dunakeszire érkező magyar és külföldi sportolóknak, egyesületeknek olyan szállást biztosítson, amelynek a közelében elérhetőek evezésre, úszásra, sportolásra alkalmas helyszínek, úgy mint a Dunakeszi Kajak Club, vagy a Dunakeszi Sárkány Légió.

A helyszínen minden adott komplett edzőtáborok megszervezéséhez is.

A létesítmény megvalósításának másik fontos célja, hogy használatával erősítsék a város külföldi és belföldi testvérkapcsolatait, ezzel összefüggésben pedig cserediák programok meghirdetésére is lehetőséget biztosít.

 

Előző cikkDunakeszi otthonában vonult karanténba a koronavírusos Gáspár Laci
Következő cikk170 km/h-s szél tombolt Dunakeszin