A dunakeszi rendőrök jelenleg egy embert keresnek költségvetési csalás miatt. Kútvölgyi Norbertet 2016 óta nem találják. Országosan egyébként 360 emberről van szó.

Kútvölgyi Norbert 4 éve bujdokol a dunakeszi rendőrség elől. Akkor bocsájtott ki az ügyészség elfogató parancsot ellene. A rendőrség hivatalos adatbázisa szerint a dunakeszi rendőrök keresik. Nincs egyedül, hiszen országosan 360 embert keresnek ilyen bűncselekmény miatt. Erről a novekedes.hu számolt be. A portál megállapítása szerint jó tudni, hogy költségvetési csalást nem csak öltönyös, nyakkendős bűnözők követhetnek el.

Példaként azt a napokban történt esetet hozzák fel, amikor Tatabányán letartóztattak 7 férfit, akik a gyanú szerint 2017 óta parfümök fiktív exportálásával több, mint 3 milliárd forintot csaltak el a költségvetésből, vagyis ennyivel károsították meg Magyarországot. A módszerük csak első hallásra bonyolult. A bűnszervezet vezetője alapított egy céghálózatot itthoni, valamint Ausztriában, Csehországban és Szlovákiában bejegyzett gazdasági társaságokból. Mivel az egész a csalásra alakult, a vállalkozásokat strómanok indították.

Költségvetési csalásért amúgy 10 évet is lehet kapni, de 2 év általában mindenkinek dukál, akit ezen bűncselekmény miatt ítélnek el.