Kovács Zsuzsa, a dunakeszi kispiac szervezője évek óta gondot fordít a #nemluxustáska elnevezésű akcióra. A #nemluxustáska egy éves szinten megrendezett kampány, amelynek keretében arra buzdítják a segíteni vágyókat, hogy a már nem használt, de jó állapotban lévő női táskájukat töltsék tele a rászoruló nők által nélkülözött higiéniás termékekkel.

Március 11-éig tart a gyűjtés, ami azt jelenti, hogy a soron következő kispiacon, azaz március 10-én pénteken a csomagolós asztalnál le tudják adni az összekészített női táskákat.

A #nemluxustáska-gyűjtéshez Dunakeszi is évek óta csatlakozik

A gyűjtés pontos helye, ideje: a piac nyitvatartási ideje alatt, 14-18 óra között a repülőtéri piactéren, 2023. március 10-én.

„A csomagokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat raktárába küldjük át, ahonnan elsősorban környékbeli rászorulóknak adják át azokat” – tudtuk meg Zsuzsától.

Ha bizonytalan abban, hogy mit tehet a táskába és mit nem, itt fussa át a listát.

További hasznos információ, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is ingyenesen fel lehet adni a csomagokat a FOXPOST automatáin keresztül március 15-ig.

Aki ezt választja, az az összeállított táskát becsomagolva, #nemluxustaska felirattal ellátva a FOXPOST- csomagautomatába helyezze el. A szervezők kérik, hogy a táskákat lehetőleg S-méretű dobozba csomagolják az adományozók. Dunakeszin 7 csomagautomata is van a város különböző pontjain. Ezeket ide kattintva tudják kikeresni.

Előző cikkKatonadombi mosdó – nyitva vagy zárva?
Következő cikkKezdődik a börzék és a kacatosok időszaka