A Jam Jazz második napján is kint voltunk, ahol többek között Éliás Gyula Jr. nagyszerű Barry White estjét élvezhették a nézők. A rendezvényről Pethő Krisztiánt, a hétvége házigazdáját kérdeztük.

Pethő Krisztián, a Jam Jazz házigazdája, kérdésünkre elmondta, hogy a programot mindig úgy igyekeznek összeállítani, hogy a jazznek a legkülönbözőbb ágai mind szerepeljenek, és így mindenki megtalálja a kedvencét. Ma is volt olyan fellépő, aki unikális, igazi jazzt játszott, amilyet füstös klubokban szoktak, és van olyan fellépő, aki sokkal populárisabb, sőt, olyan is, aki nem jazzénekes, mint például tegnap Keresztes Ildikó, aki valójában rockzenész. Takács Nikolas az X-faktorban tűnt fel még 2010-ben, és olyan hangja van, hogy “leénekelt mindenkit a színpadról”.

A műsoron már év eleje óta dolgoznak – mindig van egy javaslat, amit a várossal közösen dolgoznak ki. Az időpont tradicionálisan július vége. “Igyekeztünk megfelelő környezetet kialakítani a fesztiválnak. A jazz a zenén belül elegáns vonulat. Itt nincsen táncparkett, ahol az emberek elöl ugrabugrálnak – itt is van, aki táncol a sátor szélén, ahol szellősebb, de ez nem olyan, mint egy rockkoncert, hogy középen tombolnak az emberek. Leülnek és élvezik a zenét, mint amikor elmennek egy jó étterembe, és élvezik a finom ételeket. Az agglomeráció ezen részén ez a legszínvonalasabb fesztivál. Nagyon népszerű és napról napra nézőcsúcsokat döntünk vele.”

A mai zárónapon Wolf Kati és a Budapest Jazz Orchestra is fellép, a jó zene és a hangulat garantált.

A program a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával valósul meg. A támogatás összege 10.000.000 forint. A projekt címe: Művészeti fesztivál Dunakeszin 2022.

Előző cikkTakács Nikolas és Keresztes Ildikó fellépésével indult el a 6. Jam Jazz Fesztivál
Következő cikkSok hűhó semmiért