A 12 kutyatestvér él a dunakeszi kutyakiképző bázison. A cuki kisállatok Tia és Reiko rendőrkutyák fiai-lányai, egyetlen alomból származnak, császármetszéssel láttak napvilágot. Képezni fogják őket.

Reményteljes alom, mindkét felmenő részéről már többször bizonyított szülőkről beszélhetünk – mondta el a kutyákról Sasváriné Pécsi Tímea tenyésztő a Zsaru Magazinnak.

A szakember a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Kutyakiképző Központjában arról is beszélt, hogy Tia korábbi almából nyolcan már szolgálatba álltak, ők robbanószer-, kábítószer-kereső, járőr-, általános rendőr-, illetve szagazonosító kutyaként dolgoznak. Tia előző almokból származó két testvére szintén robbanóanyag-kereső kutyaként dolgozik.

A nyár végén született, U kezdőbetűs BM-keresztneveket kapott alom számára ez egyelőre távoli jövő. Jelenleg mind Dunakeszin teszik meg első lépéseiket. Kilenc kölyökért már bejelentkeztek hivatásos kutyavezető rendőrök az ország különböző pontjairól, három blöki egyelőre még társára vár.

A kutyák további sorsáról ide kattintva olvashat.

Előző cikkNégyen azonos pontszámmal a megye II-ben
Következő cikkNovembertől lemondhat a 3-as metróról