Dunakeszi Város Képviselő-testülete decemberi ülésén hagyta jóvá azt a rendeletet, mely szerint a város önkormányzata 15.000 Ft keretösszeget biztosít minden Dunakeszin élő gyermek nem kötelező védőoltásának támogatásához.

oltas nagy-ths

A támogatás létjogosultságát bizonyítja, hogy januári életbelépése óta már körülbelül hetvenen nyújtották be a kérelmet. A Polgármesteri Hivatal szociális csoportjához folyamatosan érkeznek a szülők által benyújtott igénylések, átlagosan heti tizenkettő.

A rendelet alapján a keretösszeg erejéig több oltás beadásához is igényelhető a pénzbeli támogatás, akár különböző időpontokban benyújtott kérelmek útján. A gyermek törvényes képviselője a saját belátása szerint kiválasztott védőoltásra vonatkozó kérelmet az arra rendszeresített formanyomtatványon nyújthatja be, amelyhez mellékelni kell a házi gyermekorvos igazolását az oltás beadásáról és a védőoltás megvásárlásáról szóló gyógyszertári bizonylatot.

A házi gyermekorvosok szakvéleménye alapján az alábbi fertőző betegségek elleni nem kötelező védőoltásokat támogatja az önkormányzat: rota vírus, bárányhimlő, gennyes agyhártyagyulladás, valamint a kullancscsípés okozta agyvelőgyulladás.

Az oltási támogatás igényléséről bővebben ITT olvashat.

Előző cikkMagna Cum Laude koncert Dunakeszin
Következő cikkIskolatenisz-program Dunakeszin